Şcoala 6, prima din oraş cu grupe de grădiniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din toamnă, Şcoala nr. 6 „Savin Popescu” va deveni prima instituţie de învăţământ din municipiul Giurgiu sub acoperişul căreia pe lângă clasele primare şi de gimnaziu vor activa şi două grupe de grădiniţă cu program normal.

Dacă în urmă cu două luni se vorbea despre desfiinţarea şcolii şi transformarea ei în grădiniţă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu şi cei ai Consiliului Local au ajuns la o soluţie care să mulţumească pe toată lumea.
„Conducerea Inspectoratului se află în acest moment la Minister pentru a prezenta reţeaua şcolară pentru anul 2011/2012. În acest document, Şcoala numărul 6 nu se va desfiinţa, ci din contră, se va extinde prin alipirea a două grupe de grădiniţă” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” purtătorul de cuvânt al ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Preşcolari mulţi, grădiniţe puţine

Aceasta susţine că cele două grupe care vor apărea în organigrama de anul viitor al Şcolii numărul 6 vor fi mutate de la Grădiniţa cu program prelungit numărul 4. „Vor fi două grupe de la Grădiniţa nr. 4, adică aproximativ 60 de copii. Ar putea şi ei să respire mai bine pentru că sunt 264 de preşcolari acolo” a mai spus Stănescu.
Suprapopularea este de altfel şi motivul pentru care autorităţile locale şi inspectoratul au găsit această soluţie, în cele 11 grădiniţe învăţând peste 850 de copii.
Directorul Şcolii numărul 6, Toma Florescu, susţine că apariţia celor două clase de grădiniţă nu va crea probleme instituţiei de învăţământ. Din contră. „Ar fi fost păcat ca o şcoală cu tradiţie să fie desfiinţată. Aici mănâncă o pâine 37 de persoane, o parte dintre ele ar fi rămas pe drumuri. Soluţia este foarte bună pentru că nici noi şi nici grădiniţa de la care vor veni copiii nu îşi va pierde personalitatea juridică” a spus directorul şcolii „Savin Popescu” cel care susţine că preşcolarii vor avea intrare separată şi vor învăţa în cele mai frumoase două clase de grădiniţă din oraş.
În acest moment, în Şcoala nr. 6 învaţă un număr de 375 de elevi cărora li se adaugă alte 46 de persoane care studiază clasele gimnaziale în cadrul programului „A doua şansă”.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite