Scandal la biserica din Călugăreni. Preotul vechi nu e lăsat să plece, iar celui nou i se interzice accesul în biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de un an, comunitatea ortodoxă din Călugăreni se află într-un real război cu Episcopia Giurgiului. Preotul care, timp de 15 ani a slujit la biserica din satul Crucea de Piatră, Constantin Valeriu, a fost mutat la o altă biserică.

Revoltaţi, la acea vreme, sătenii au interzis accesul în biserică pentru noul preot, trimis de Episcopie, cerându-şi înapoi duhovnicul.

Scandalul a reizbucnit duminică, 22 ianuarie, când mai mulţi locuitori ai comunei s-au strâns în curtea bisericii din Crucea de Piatră, împiedicându-l, din nou, pe noul preot să intre în biserică, pentru a oficia slujba de duminică.

Demiterea preotului Constantin Valeriu s-a făcut ca urmare a „judecăţii Consistoriului Eparhial deoarece acolo a fost luată decizia de a se înfiinţa Schitul Crucea de Piatră, iar preotul are o situaţie canonică delicată din cauza divorţului de soţia lui legitimă”, după cum se arată într-un comunicat publicat, la vremea respectivă, pe site-ul Episcopiei Giurgiului.

„Prin situaţia sa canonică, preotul Constantin Valeriu intră sub incidenţa Sfintelor Canoane şi a Regulamentelor Bisericii Ortodoxe Române, precum şi a ultimei hotărâri adoptate de către Sfântul Sinod, care prevăd aplicarea pedepsei caterisirii sau a depunerii din treaptă pentru clericii divorţaţi”, se mai arată pe site-ul Episcopiei.

În această situaţie preotul Constantin Valeriu a fost numit în postul de preot slujitor al noului aşezământ pentru a putea să rămână în rândul clericilor şi să servească în continuare nevoilor spirituale ale credincioşilor, această hotărâre fiind în conformitate cu Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, susţine Episcopia Giurgiului.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite