REPARTIZARE LICEU 2014 GIURGIU Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate. Mediile sunt dezastruoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei Naţionale a finalizat prima etapă a repartizării computerizate în unităţile de învăţământ liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

La Colegiul Ion Maiorescu la clasele cu profil real s-a intrat cu cea mai mare medie din judeţ respectiv 8,02. La celelalte licee s-a intrat liniştit cu note peste 5.00. Au fost şi licee unde s-a intrat cu note sub 3.00, cum ar fi la Liceul Miron Nicolescu sau Liceul Tehnologic din Giurgiu.

Media de admitere anul acesta este media aritmetică între media de la Evaluarea Naţională (75%) şi media celor patru ani de gimnaziu (25%). 

Elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională sau a căror medie de admitere este sub 5 participă şi ei la repartizarea computerizată. Potrivit Legii Educaţiei Naţionale, învăţământul obligatoriu este de 11 ani. Învăţământul obligatoriu presupune parcurgerea următoarelor cicluri: primar (clasa pregătitoare şi clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) şi liceal (clasele IX - X).

Pentru ca toţi elevii nerepartizaţi în prima etapă să poată fi distribuiţi în data de 24 iulie, aceştia trebuie să completeze fişele cu opţiuni în perioada 16 - 21 iulie.

Elevii pot consulta datele referitoare la distribuirea lor în licee pe site-ul admitere.edu.ro, unde datele au fost publicate începând cu ora 15.00.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite