Punctul de trecere a frontierei cu feribotul de la Mocănaşu va fi funcţional în maximum o lună

0
Publicat:

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat, joi, presei, că punctul de trecere a frontierei cu feribotul de la Mocănaşu, din municipiul Giurgiu, este pregătit pentru a fi pus în funcţiune în mai puţin de o lună de zile.

Granița Bulgaria-România, la punctul de trecere Ruse FOTO Shutterstock
Granița Bulgaria-România, la punctul de trecere Ruse FOTO Shutterstock

"Consiliul Judeţean Giurgiu a asigurat, în ultimii doi ani, cadrul necesar pentru clarificarea tuturor aspectelor logistice necesare cu privire la înfiinţarea, respectiv repunerea în funcţiune a unui punct de trecere a frontierei ferry boat Giurgiu-Ruse pentru traficul internaţional de mărfuri şi călători, situat în municipiul Giurgiu, Ostrov Mocănaşu.

Astfel, urmare a demersurilor întreprinse la nivelul instituţiei noastre şi a consultărilor realizate cu toţi factorii de decizie de la nivel local şi central, inclusiv la nivelul administraţiei şi operatorului din Republica Bulgaria, SCAEP Giurgiu Port S.A., operator al infrastructurii de transport Mocanaşu, a informat Consiliul Judeţean Giurgiu că, în maximum 30 de zile, întreaga infrastructură de transport Mocănaşu va fi în parametrii optimi de funcţionare", a declarat joi, presei, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Redeschiderea punctului Giurgiu-Ruse feribot

El spune că, în această săptămână a avut loc şi o vizită a punctului de trecere a frontierei pentru repartizarea spaţiilor necesare asigurării fluxurilor de lucru, conform competenţelor legale, acţiune la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai CJ Giurgiu, ai APDF Giurgiu, de la DSVSA Giurgiu şi ai Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Giurgiu.  Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind redeschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse feribot a fost semnat în urmă cu un an, într-o ceremonie desfăşurată cu ocazia vizitei în ţara noastră a premierului bulgar de atunci, Kiril Petkov, în 29 aprilie 2022.  

Romcargo Maritim, operatorul care transportă pe mare mașini Dacia și Ford, a fost vândut

Romcargo Maritim, operatorul care gestionează întreaga activitate importantă de import - export maritim pentru branduri precum Dacia sau Ford, a fost vândut, a anunțat miercuri, 19 aprilie 2023, ROCA Investments.

ROCA Investments, un brand fondat de Impetum Group și compania cea mai dinamică de private equity din România, anunță exit-ul cu succes din cadrul Romcargo Maritim, după un proces de restructurare derulat pe o perioadă de 3 ani, în plin context pandemic. Romcargo este astăzi o companie solidă din punct de vedere financiar și operațional, cu un profit estimat de 0,84 milioane de euro, la nivelul anului 2022.

Acțiunile deținute de ROCA Investments au fost recent achiziționate de către unul dintre acționarii existenti ai Romcargo, iar profitul rezultat în urma tranzacției se ridică la 3 milioane de euro, cu o rată a rentabilității (IRR) de 72%.

Romcargo reprezintă cea de-a cincea investiție pentru compania de private equity - o companie preluată în 2019, Romcargo a revenit pe profit după primul an de la preluare, iar după 3 ani aceasta a devenit o companie solidă din punct de vedere financiar și operațtional, în urma unui amplu proces de transformare la nivel comercial, operațional, financiar și de management. Astăzi, Romcargo gestionează toate importurile și exporturile maritime importante ale unor branduri auto importante precum Dacia sau Ford, procesul de restructurare a fost unul dintre cele mai complexe de pe piața românească, până în prezent.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite