Profesorul de sport acuzat că ar fi venit beat la şcoală ameninţă conducerea şcolii cu Instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul în care este implicat Marian Dragomir, care predă educaţie fizică, a scos la iveală un război purtat silenţios, până acum, între conducere şi catedra de sport. Cei doi profesori de sport spun că directorul şcolii ar fi în cârdăşie cu părinţii care vor demiterea lui Dragomir.

Marian Dragomir  susţine în continuare că s-a început o acţiune împotriva lui doar pentru că a dat note mici la educaţie fizică elevilor din clasa a V-a A. “Mi-au zis că e imposibil ca la sport copiii lor să aibă asemenea note. M-au întrebat până şi dacă este omologat cronometrul”, a spus Dragomir.

Profesorul, susţinut de colegi şi elevi


Legat de acuzaţiile că ar fi agresat o fata din clasa a VIII-a, profesorul explică: “ A venit la mine plângând într-o pauză, să mă roage să îi dau notă mare pentru că are probleme acasă cu părinţii. Unii au văzut-o plângând şi au zis că am agresat-o”. De altfel, relatarea dascălului este susţinută şi de liderul sindical al şcolii, Monica Zimnicaru, profesor de enegleză, martor al întâmplării. “ Nu s-a întâmplat nimic atunci, o profesoară, văzând-o pe fată plângând a fugit repede la Poliţie. Ulterior, a declarat că ea de fapt nu a fost martor. De aceea, nici nu s-a luat vreo măsură împotriva domnului profesor”.

Tot Monica Zimnicaru îi ia apărarea lui Dragomir şi în ceea ce priveşte acuzaţiile părinţilor şi ale conducerii şcolii. “ E grav să spui despre un profesor că a venit la şcoală în stare de ebrietate. Când n-ai cum să-l critici, îi spui aşa? Este un lucru ciudat”, a mai spus Zimnicaru.

Am stat de vorbă şi cu o clasă la care Dragomir predă sportul. Este vorba despre a V-a B. Copiii au spus în cor că domnul lor profesor este “un om bun”. “ Nu e nimeni din clasa asta care să spună asemenea lucruri despre domnul profesor, e bun, nu e dur, nu a venit la şcoală cum zic alţii”, ne-a spus o elevă a clasei respective.

Profii de sport vor demisia directorului

La rândul său, colegul de catedră al lui Marian Dragomir, Mihai Zimnicaru, crede că cel care ar trebui să plece din şcoală este chiar directorul Andrei Brişcă, pentru că, în opinia sa, ar fi participat la aşa zisa înscenare a situaţiei în care Marian este acum. Mai mult, Zimnicaru îl critică pe directorul Andrei Brişcă, pentru modul în care s-a ocupat de unitatea de învăţământ. “ După mine, directorul este incapabil să conducă această şcoală. Avem o sală de sport începută şi lăsată aşa. Noi ţinem orele în săli de clasă improvizate şi facem exerciţii ca la biserică, pe muteşte, fără să sărim, că facem praf”, mai spune Zimnicaru.

El precizează că tensiunile între catedra de sport şi conducerea şcolii sunt mai vechi şi au legătură şi cu faptul că materia pe care o predau cei doi ar fi desconsiderată. “  Noi avem rezultate foarte bune la nivel naţional cu elevii noştri, am luat locul I la mini-fotbal, avem menţinu şi alte premii la alte categorii de sport. Când îi spunem asta, domnul director( Brişcă, n.r.) ne zice că nu-l interesează. Păi asta e atitudine de director?” se întreabă Zimnicaru.

Directorul nu comentează

Pe de altă parte, directorul şcolii nr.4, Andrei Brişcă, nici astăzi nu a vrut să comenteze şi să intre în detalii legate de acest caz. „ Eu nu susţin nimic”, a spus Brişcă, declarând că după Consiliul de Administraţie al şcolii care se va întruni astăzi, la ora 17.00, ar putea da mai multe detalii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Giurgiu cunoaşte cazul, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Georgeta Stănescu, ne-a declarat că s-a demarat „ un control special” la şcoala 4 şi că dacă se dovedeşte că afirmaţiile părinţilor şi cele ale conducerii
şcolii se verifică, vor fi luate măsuri conform regulamentului şcolar împotriva profesorului Dragomir.

Legat de profesorul de sport, preşedintele comitetului de părinţi al clasei a V-a A
Marian Mihalcea, ne-a declarat că există o sesizare pregătită să fie trimisă la Inspectoratul Şcolar, la Ministerul Educaţiei şi la Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor. „Chiar şi directorul şcolii susţine că l-ar fi văzut pe profesor în stare de ebrietatate şi că ar fi şi confiscat câteva sticle de băutură de la el”, spunea ieri Mihalcea, precizând că sunt părinţi care ar putea face o plângere penală împotriva profesorului de sport.

Şcoala „blestemată”

Scandalul cu profesorul de sport se petrece la aceeaşi şcoală din Giurgiu, al cărei profesor de geografie, Ion Velicu(55 de ani), a făcut sex cu fosta sa elevă Delia-Ioana T.(16 ani), cei doi fiind implicaţi în prezent într-un proces. Ion Velicu a fost reţinut în iulie şi ulterior, cercetat în stare de arest până pe 13 septembrie, când magistraţii Tribunalului Giurgiu au decis că nu reprezintă pericol public. Delia T. vrea să obţină de la dascăl daune morale de 40.000 lei.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite