Prea puţine vaccinuri anti-gripale în Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campania de vaccinare a început la Giurgiu chiar cu cadrele medicale
Campania de vaccinare a început la Giurgiu chiar cu cadrele medicale

Medicii de familie giurgiuveni au primit doar câte 20 de doze de vaccin anti-gripal din prima tranşă ajunsă la Giurgiu la sfârşitul săptămânii trecute. Cadrele medicale au început de astăzi efectuarea vaccinului, anunţându-i pe pacienţi prin afişe lipite pe geamurile cabinetelor, dar şi personal.

„Primul venit, primul vaccinat”

Dozele sunt însă insuficiente, întrucât medicii susţin că au cerut sute de vaccinuri şi, spun ei, degeaba le primesc în decembrie. Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie (AMF) Giurgiu, medic Rodica Buşcu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că aşa se întâmplă în fiecare an: „Din cauza unei «dezorganizări specific româneşti», vaccinurile ajung mereu cu întârziere. Primim la început puţine doze, iar după două luni ne trimit sute de nu mai avem ce să facem cu ele. Ieri am luat 20 de vaccinuri, cum să le impart?! Sincer, va fi primul venit, primul vaccinat”.
Medicul precizează că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu aproape 400 de doze, doar pentru bolnavii cronici şi că speră să le obţină în timp util.
La rândul său directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Giurgiu, doctor Paul Marinescu, a declarat că următoarele doze de vaccin anti-gripal ar trebui să ajungă peste cel mult zece zile. „Am primit deja 7.500 de doze de vaccin ca primă tranşă. Am dat mai întâi instituţiilor şi am anunţat medicii de familie să vină să îşi ia dozele. Cantitatea de vaccinuri din următoarea tranşă va depinde de solicitările primite”, precizează Marinescu.
Directorul DSP anunţa la sfârşitul lui octombrie că au fost solicitate Ministerului Sănătăţii 20.000 de doze de vaccin anti-gripal pentru judeţul Giurgiu, 16.000 fiind destinate medicilor de familie. În evidenţele DSP sunt peste 400 de gravide, circa 5.000 de bolnavi cronic şi aproape 11.000 de persoane cu imunitate scăzută, respectiv bătrâni şi copii.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite