Înmatriculări auto pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt trei zile până când înmatricularea auto va fi plătită la preţul vechi. Giurgiuvenii care şi-au cumpărat maşini de la 1 ianuarie 2011 vor fi nevoiţi să scoată din buzunar, pentru înmatricularea acestora, cu 50% mai mult decât până acum.

“Cei care au importat autoturisme până în data de 31 decembrie 2010 le vor putea înmatricula în România, până pe 28 ianuarie 2011” a declarat pentru “Adevărul de Seară” şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Giurgiu, comisar şef Mihail Predescu.

Taxă egală cu preţul maşinii

Cele mai mari taxe vor fi aplicate la maşinile cu motoare Euro 2. La un autovehicul din această categorie, care are o capacitate ce depăşeste 2.000 cmc, cuantumul taxei de înmatriculare poate fi în multe cazuri mai mare decât valoarea maşinii.
“ Mi-am luat maşină din Germania şi vreau să o înscriu în ţară, chiar dacă taxele sunt mai mari, pentru că nu pun mare preţ pe înmatriculările făcute în Bulgaria” a spus Marin M., unul dintre deţinătorii de autoturisme.
Cele mai mari taxe vor plăti proprietarii automobilelor non-euro. Taxele în acest caz pot depăşi 30.000 de euro pentru motoare mai mari de 3.000 cmc. Pentru maşinile Euro 5 de 2.000 cmc, taxa va fi de 507 euro, iar pentru Euro 4 de 1.400 cmc se va plăti 483 euro.
“ În luna ianuarie 2011 şi-au înmatriculat maşinile în Giurgiu 390 de giurgiuveni, faţă de 276 cât au fost în aceiaşi perioadă a anului trecut” a mai adăugat comisarul şef  Mihail Predescu. Potrivit acestuia, cele mai multe maşini înscrise sunt aduse din Germania şi Olanda şi aparţin mărcilor Volkswagen şi Opel.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite