GIURGIU: Masa de Paşte vine la pachet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de catering îi salvează pe cei care n-au timp să stea în bucătărie pentru a pregăti bunătăţi de Paşte. „Alo? Faceţi livrări la domiciliu?” aceasta este întrebarea pe care o pun  cei foarte ocupaţi cu serviciul sau mai puţin descurcăreţi în bucătărie.

Sărbătorile pascale îi fac pe mulţi dintre giurgiuveni să îşi pună mâinile în cap când vine vorba de prepararea mâncărurilor. Pentru cei aflaţi în criză de timp şi de idei există firmele de catering, care, pe lângă livrările la domiciliu se pot ocupa şi de organizarea meselor festive sau a zilelor de naştere.

„Am început să comand mâncare în urmă cu patru luni după ce soţia a plecat în Italia să muncească. Apelez la telefon cam o dată pe săptămână pentru că nu pot mânca numai hrană rece tot timpul” a declarat Sergiu, un giurgiuvean care este hotărât să comande şi preparate specifice Paştelui. „Eu nu am timp şi sincer nici nu mă pricep să vopsesc ouă sau să prepar drob Mai mult ca sigur o să comand”.

Specialişti în catering
Salvarea giurgiuveanului ar putea veni din partea restaurantului „Casa cu Flori”. Deschis în urmă cu doi ani şi-a făcut rapid loc în peisaj. Ideea de afacere aparţine unui cuplu de tineri care au inventat o metodă simplă prin care să atragă clientela.

„Împreună cu soţia am decis să facem ceva diferit, ceva care nu exista în Giurgiu. Am investit foarte mult în bucătărie şi în fluxul tehnologic dar şi în personal” declară Ciprian Vladu-Agrina, patronul firmei.

Acesta susţine că pe lângă organizarea de mese festive, zile de naştere sau alt tip de evenimente, firma sa efectuează şi livrări la domiciliul clientului. „Perioada aceasta este mai aglomerată pentru fiecare dintre noi. Primim comenzi pentru orice fel de mâncare. În această perioadă preparăm inclusiv miel şi vopsim ouă în culorile dorite de client. Nu suntem înguşti la minte. Ne adaptăm clientului care nu trebuie să plece niciodată nemulţumit de la noi”.

Kafta, mâncarea pe bază de miel a Islamului
Pe lângă produsele tradiţionale româneşti specifice sau nu Paştelui, restaurantul din spatele Pieţei pune la dispoziţia clienţilor preparate mediteraneene şi arabe.

Unul dintre preparatele exotice care fac senzaţie în rândul giurgiuvenilor este Kafta, o mâncare tradiţională în lumea islamică. Aceasta este preparată din carne de miel sau pui la care se adaugă condimente exotice putând fi încercată inclusiv în perioada Paştelui.

„Condimentele care se folosesc pentru Kafta sunt aduse special din Siria prin intermediul unei bucătărese a firmei noastre care este de originară din această ţară” declară patronul „Casei cu Flori” care susţine că 100 de grame din această delicatesă costă 5 lei.

Un alt local care va lucra la foc automat în această perioadă este „Sunny”. Din păcate pentru giurgiuvenii dornici de mâncăruri tradiţionale, firma giurgiuveană nu va pregăti mâncăruri pe bază de miel.

„În această perioadă continuăm livrările însă nu avem preparate pe bază de miel pentru oamenii obişnuiţi. Vom prepara cozonac, drob şi alte asemenea doar pentru căminele de bătrâni din judeţ cu care avem colaborăm de mai mult timp” a declarat şefa restaurantului giurgiuvean.



Giurgiu

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite