FOTOGALERIE A dat drumul la butelie în subsolul blocului şi era să arunce în aer zeci de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia pompierilor a evitat o tragedie / FOTO Bogdan Vladu
Intervenţia pompierilor a evitat o tragedie / FOTO Bogdan Vladu

Clipe de groază joi dimineaţă în cartierul giurgiuvean Oinac. Un bătrân în vârstă de 87 de ani a pus în pericol viaţa a zeci de persoane după ce butelia căreia încerca să-i facă o probă a luat foc.

Nu mai reprezintă pentru nimeni un secret faptul că mulţi dintre giurgiuveni, proprietari sau nu ai unor apartamente, folosesc subsolul blocurilor în interes propriu.

Dacă cei mai mulţi se mulţumesc să depoziteze murături sau obiecte care ocupă prea mult spaţiu, alţii şi-au amenajat bucătării sau dormitoare mobilate şi utilate, racordate la apă şi energie electrică.

Pe lângă faptul că, de multe ori, sunt în ilegalitate, cei care folosesc subsolurile blocurilor ca pe o anexă a locuinţei nu conştientizează pericolele la care se expun atât ei cât şi vecinii lor.

Un incident care se putea transforma în tragedie a avut loc joi, în jurul orei 10.00, la subsolul blocului Chesonieri (scara A).

Un bărbat în vârstă de 87 de ani se afla într-una din boxele improvizate şi a încercat să aprindă un sistem improvizat de gătit numai că butelia ataşată a luat foc.

Speriat, bătrânul a încercat sa stingă butelia, însă focul a cuprins mai multe rogojini aflate pe jos.

O femeie a fost spitalizată

Ajunşi la faţa locului pompierii au reuşit să lichideze incendiul înainte ca butelia să explodeze. Dacă octogenarul a primit la faţa locului îngrijiri medicale pentru rănile suferite la nivelul capului şi a braţelor, o femeie în vârstă de 63 de ani, vecină cu bărbatul, a ajuns la spital din cauza unui atac de panică.

“Nu este prima dată când vin pompierii în cartier. Unii vecini şi-au construit bucătării la subsol şi au tras inclusiv fire de energie electrică acolo. Probabil au primit avertisment să înceteze cu aceste construcţii, altfel nu îmi explic. Se aşteaptă să sară un bloc în aer pentru a fi luate măsuri?!” a declarat revoltat unul dintre locuitorii din zonă.

Conform reprezentanţilor ISU Giurgiu, în incendiu au ars mai multe rafturi din lemn, bidoane, articole textile şi un furtun pentru butelie.

Rămâne de văzut ce măsuri vor lua autorităţile pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente care se pot oricând transforma în tragedii.
 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite