FOTO Greu de îndepărtat. Viorel Leşeanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al AJF Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai vechi preşedinţi de AJF din ţară, Viorel Leşeanu, a câştigat sâmbătă, 22 februarie, un nou mandat pentru următorii patru ani. Acesta a fost reales în funcţie după ce a obţinut 45 din cele 48 de voturi exprimate de reprezentanţii cluburilor de fotbal din judeţul Giurgiu.

Ceea ce se anunţa a fi „revoluţia” fotbalului giurgiuvean s-a dovedit un simplu foc de paie.

Acuzat mai mult în şoaptă decât în faţă că a transformat Asociaţia Judeţeană de Fotbal într-o jucărie a intereselor personale şi că s-a plafonat ocupând aceeaşi funcţie timp de aproape 23 de ani, Viorel Leşeanu a fost reales preşedinte cu un avantaj zdrobitor.

Nu mai puţin de 45 din cele 48 de voturi exprimate de reprezentanţii cluburilor de fotbal din judeţul Giurgiu au mers către Viorel Leşeanu.

Contracandidatul său, Titus Stoicescu a obţinut doar 3 voturi în ciuda unui mesaj echilibrat şi al unui program interesant pe care l-a prezentat în faţa delegaţilor. Mai mult, în timpul discursului de prezentare, acesta a fost întrerupt de câţiva delegaţi.

Fost fotbalist la Sportul Studenţesc şi conducător al echipei Rapid (Agrariana) Braniştea, actualmente om de afaceri, Titus Stoicescu a avut marele dezavantaj că a intrat destul de târziu în cursa pentru preşedinţia AJF Giurgiu şi că a preferat să îşi facă apariţia de-abia în ziua alegerilor.

De-a dreptul bizar a fost faptul că săptămâna trecută Titus Stoicescu a lipsit de la propria conferinţă de presă, „lansarea” sa oficială în cursa pentru funcţia de preşedinte fiind făcută de staff-ul de campanie, staff format din cei care i-au propus să candideze împotriva lui Viorel Leşeanu.

În ciuda înfrângerii ursurătoare, acesta l-a felicitat pe Viorel Leşeanu pentru victoria din alegeri. De asemenea, Titus Stoicescu a spus că nu va mai candida pe viitor la această funcţie.

Măsuri speciale pentru alegeri

Adunarea Generală de sâmbătă a avut loc în sala de şedinţe a AJF Giurgiu, una ce a devenit neîncăpătoare odată cu apropierea orei 10.00.

Reprezentanţii Asociaţiei au hotărât ca în sală să aibă acces doar delegaţii celor 52 de cluburi de fotbal din judeţ, reprezentanţii presei şi primarii localităţilor giurgiuvene.

Printre cei care au fost nevoiţi să aştepte în spatele uşilor închise s-a aflat şi fostul mare internaţional Narcis Coman.

Acest lucru l-a indignat pe primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu care a ameninţat că va părăsi şedinţa în situaţia în care lui Narcis Coman nu i se va permite accesul în sală. Până la urmă fostul portar a fost acceptat în sală, iar conflictul a fost stins.

Deoarece existau zvonuri că în faţa sediului AJF se vor strânge mai multe persoane care vor dori să asiste la şedinţă, a fost angajată o firmă de pază şi protecţie care s-a postat la intrare pe întreaga durată a şedinţei.

4 cluburi n-au fost reprezentate la Adunarea Generală de sâmbătă: Avântul Floreşti (Liga a IV-a), Viitorul Pietrele, Omerta Stoeneşti şi Progresul Palanca (toate trei Liga Onoare)

„Jandarm” de la Federaţie

La Adunarea Generală a asistat şi vicepreşedintele FRF Octavian Goga. Acesta a explicat desfăşurarea procesului de votare atât pentru preşedintele AJF Giurgiu cât şi pentru vicepreşedinţi.

Al treilea om ca importanţă în fotbalul românesc după Mircea Sandu şi Gino Iorgulescu a oferit şi o serie de recomandări în momentul în care a venit vorba de alegerea unui reprezentant al echipelor de copii şi juniori în Comitetul Executiv al AJF Giurgiu, însă acestea nu au fost luate în seamă de reprezentanţii cluburilor de fotbal giurgiuvene.

CSM Dunărea şi AS Buturugeni dau vicepreşedinţii

Dacă la alegerile pentru funcţia de preşedinte al AJF Giurgiu diferenţa a fost una covârşitoare, mult mai interesant a fost duelul pentru cele două posturi de vicepreşedinte.

În competiţie au intrat cinci candidaţi: Dănuţ Badea (ACS Mihai Vodă), Liviu Boboc (CSM Dunărea Giurgiu), Ionuţ Budrincă (Spicul Izvoru), Silviu Cazacu (Unirea Izvoarele) şi Ionuţ Preda (AS Buturugeni).

Liviu Boboc a fost singurul candidat care a obţinut mai mult de jumătate din voturi, 29. În mod normal, pentru al doilea post de vicepreşedinte trebuiau să aibă loc noi alegeri între următorii clasaţi Ionuţ Preda (21 de voturi) şi Ionuţ Budrincă (17 voturi).

Probabil supăraţi pe faptul că şedinţa se prelungeşte şi „întărâtaţi” de replica unui delegat lihnit („Ne e foame!”), s-a luat decizia să nu mai aibă loc un nou tur de scrutin ci următorul clasat după reprezentantul echipei CSM Dunărea Giurgiu să fie cel de-al doilea vicepreşedinte al AJF Giurgiu.

Fost antrenor şi preşedinte al recent desfiinţatei CS Nova Force, Liviu Boboc a reprezentat formaţia CSM Dunărea Giurgiu, candidatura sa fiind acceptată pe ultima sută de metri.

Cel de-al doilea vicepreşedinte, Ionuţ Preda, face parte din organigrama Asociaţiei Sportive Buturugeni, fiind totodată fiul primarului din localitatea situată în nordul judeţului. Interesant este faptul că tatăl său a făcut parte sâmbătă din Comisia de validare a voturilor.

Petre Pană rămâne şeful arbitrilor

După alegerile preşedintelui şi vicepreşedinţilor s-a trecut la numirea celorlalţi membri ai Comitetului Executiv.

Gheorghe Tudorache (AS Prundu) va fi reprezentantul Ligii a IV-a Seria Sud în CE, Gheorghe Pricopie (FC Bolintin Malu Spart) a fost numit reprezentantul Ligii a IV-a – Seria Nord, în timp ce Florin Dumitru (Argeşul Mihăileşti) şi Dănuţ Badea (ACS Mihai Vodă) au fost numiţi reprezentanţii Echipelor de Copii şi Juniori respectiv ai Ligii Onoare.

Decizia lui Viorel Leşeanu de a-l numi în funcţia de Preşedinte al Comisiei de Arbitri pe Petre Pană a încins puţin spiritele, o parte din cei prezenţi afirmând că şeful AJF ar trebui să se gândească mai bine înainte de a-l numit tot pe Pană în această funcţie.

După încheierea alegerilor a urmat o petrecere la un cunoscut restaurant din Giurgiu.

Leşeanu, prieten la cataramă cu „Naşul” Sandu

Înfiinţată în anul 1991, Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Giurgiu a avut până acum un singur preşedinte: Viorel Leşeanu.

Fost fotbalist la Sportul Studenţesc, FC Argeş Piteşti sau Rapid Bucureşti, Viorel Leşeanu (64 de ani) s-a identificat după Revoluţie cu fotbalul judeţean.

Bun prieten cu Mircea Sandu (cei doi au fost colegi la Sportul), Viorel Leşeanu va depăşi recordul colegului său de generaţie.

Dacă Mircea Sandu este preşedinte al FRF din anul 1990 şi a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, Viorel Leşeanu este preşedinte al AJF Giurgiu din anul 1991 şi va rămâne în această funcţie cel puţin până în anul 2018 (deşi a promis că acest mandat va fi ultimul).

Leşeanu a reuşit sâmbătă să obţină 45 din cele 48 de voturi date de reprezentanţii cluburilor de fotbal din judeţul Giurgiu.

Marele învins al lui Viorel Leşeanu este fostul conducător al echipei Rapid (Agrariana) Braniştea, Titus Stoicescu.

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite