De Paşti vaporaşul „Valahia” îşi reia cursele pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu data de 22 aprilie autorităţile locale din Giurgiu va organiza pentru al treilea an consecutiv, curse cu vaporaşul pe Dunăre. Giurgiuvenii pot admira frumuseţea fluviului Dunărea şi totodată Podul Prieteniei, cel care face legătura între ţara noastră şi ţara vecină Bulgaria.

„Abia aştept să traversez Dunărea cu vaporaşul nostru. Îmi iau copii şi nevasta şi ne îmbarcăm pentru a putea vedea pe viu care sunt atracţiile turistice ale fluviului şi a malurilor sale” a spus Vasile Badea.
Cursele cu vaporaşul „Valahia” au loc numai sâmbăta şi duminica, între orele 12,00 şi 19,00, iar îmbarcarea se face de pe pontonul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.
„Vaporaşul «Valahia» se află într-o perfectă stare de funcţionare şi aşteaptă să ie dat la apă. Giurgiuvenii aşteaptă zeci de minute ca să le vină rândul să pornească în călătoria pe apă, fiind nerăbdători să-şi încânte privirea timp de o oră traversând Dunărea” a spus pentru „Adevărul de Seară” reprezentantul Primăriei municipiului Giurgiu, Lazăr Ciobanu.

8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii

Ca şi anul trecut şi anul acesta căpitanii vaporaşului „Valahia” speră să plimbe pe Dunăre cât mai mulţi pasageri, dat fiind faptul că aceştia nu sunt numai giurgiuveni cât şi teleormăneni şi bucureşteni. Tehnicienii sunt de părere că dacă timpul le va permite cursele pe Dunăre cu vor fi efectuate până în luna octombrie.
Acestea se efectuează în aval, spre Podul Prieteniei şi în amonte, spre malul bulgăresc acolo unde peisajul este completat de peisaje inedite, plaje, păduri dar şi de hoteluri şi case de vacanţă.
„Valahia ” are o capacitate de 48 de locuri, dar nu poate porni în cursă dacă nu sunt minimum 25 de pasageri la care se adaugă căpitanul vasului şi tehnicianul de bord.
Viteza vasului „Valahia” nu depăşeşte 30 de kilometri la oră, iar întotdeauna se comunică prin staţie fiecare mişcare a vaporaşului. Timonierul Cătălin Moroca comunică tot timpul cursei cu autorităţile navale române şi cu cele bulgare, anunţă  manevrele de întoarcere, dar mai ales traseul vaporaşului.




Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite