Cum a încercat un şofer de autocar turc să scoată ilegal aproape 200.000 de dolari din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia de Frontieră
FOTO: Poliţia de Frontieră

Şoferul conducea un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional de persoane care circula pe ruta Bucureşti-Istanbul.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunsă pe corpul şi în bagajele unui cetăţean turc, suma totală de 165.000 de dolari şi 25.000 de euro.

Duminică, 14 aprilie,  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, acţionând în baza unei analize de risc, au selectat pentru control un autocar aparţinând unei firme de transport internaţional care circula pe ruta Bucureşti-Istanbul.

„Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă pe corpul şi în bagajele şoferului, cetăţeanul turc O.M., suma totală de 165.000 de dolari şi 25.000 de euro”, transmite Poliţia de Frontieră.

Deoarece persoana în cauză nu a putut justifica legalitatea provenienţei şi destinaţia sumei de bani, aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră giurgiuveni efectuează verificări sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de ”omisiunea în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi dobândirea, deţinerea sau folosirea de bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârşirea de infracţiuni”.

Pe aceeaşi temă:

Femeie ascunsă în cabina unui autocamion. Ca să treacă fraudulos frontiera, şoferul a vrut să-i mituiască pe vameşi

Taxa de drum, pentru circulaţia pe şoselele din Bulgaria, se poate achita şi în punctele de trecere a frontierei

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite