Cetăţean turc cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de migranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţi Giurgiu FOTO Poliţia de Frontieră
Migranţi Giurgiu FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, în cadrul unei acţiuni derulate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, zece cetăţeni sirieni şi un turc, care au încercat să intre ilegal în Romania, după ce au traversat Dunărea cu barca.

În data de 17.11.2021, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Giurgiu au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, un grup de persoane care se deplasa dinspre malul românesc al Dunării spre interiorul ţării. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică pentru prevenirea şi combaterii migraţiei ilegale, fiind angrenaţi şi poliţişti de frontieră de la S.P.F. Gostinu şi din cadrul S.T.P.F. Giurgiu, alături de care au fost desfăşurate activităţi specifice de cercetare a zonei. 

În urma acţiunilor derulate, a fost depistat pe comunicaţia Gostinu-Giurgiu grupul de persoane, format din unsprezece bărbaţi.

Aceştia se urcau într-un autovehicul care staţiona pe drum, la volanul căruia se afla un alt bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că zece dintre ei sunt sirieni, iar unul este resortisant turc, au vârste cuprinse între 14 şi 36 de ani şi au declarat că traversat fluviul Dunărea, din localitatea Ruse-Bulgaria, folosindu-se de o barcă cu motor, tip lotcă.

Ajunşi pe malul românesc, aceştia şi-au continuat deplasarea către o locaţie GPS, care i-a condus la maşina în care îi aştepta cetăţeanul turc ce urma să îi preia şi să îi transporte până la frontiera de vest a României. Conform protocolului româno-bulgar, cei unsprezece cetăţeni străini au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, faţă de cetăţeanul turc, şoferul autoturismului, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de la lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. 

În baza materialului probator administrat, bărbatul a fost prezentat, în data de 19.11.2021, în faţa instanţei de judecată, sens în care, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus faţă de aceasta măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. viewscnt

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite