Bicicliști puși să sufle în etilotest. Care sunt cele mai frecvente abateri săvârșite de aceștia
0La nivelul județului Giurgiu, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere o reprezintă abaterile săvârșite de către bicicliști. De aceea, oamenii legii au realizat o acțiune de prevenire a acestor abateri.

Joi, 2 februarie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfăşurat pe drumurile publice din județ acţiuni pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști.
„În cadrul activităților, polițiștii rutieri au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.910 lei, dintre care 16 pentru abateri săvârșite de către bicicliști”, transmite IPJ Giurgiu. Activitățile de verificare a bicicliștilor au constat inclusiv în testarea acestora cu etilotestul.
De asemenea, polițiștii le-au explicat bicicliștilor principalele cauze generatoare de accidente rutiere și le-au expus acestora consecințele negative ale nerespectării regulilor de circulație, în vederea conștientizării riscurilor la care se expun atunci când se deplasează pe drumurile publice și nu le respectă.
Totodată, polițiștii giurgiuveni le-au reamintit bicicliștilor câteva reguli de circulație:
– Bicicliștilor le este interzis să circule fără a ține cel puţin o mână pe ghidon şi ambele picioare pe pedale, ori fără a menține contactul ambelor roți cu solul;
– De asemenea, este interzisă circulația cu bicicleta atunci când conducătorul acesteia se află sub influența băuturilor alcoolice;
– Transportul unei alte persoane pe bicicletă este interzis, cu excepţia situaţiei când vehiculul este construit şi/sau echipat special pentru transportul altor persoane; copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat.
În 2019, Uniunea Europeană a produs peste 11,4 milioane de biciclete, reprezentând o creştere de 5% faţă de anul precedent şi cu 10% mai mare decât numărul produs în 2014.
Printre statele membre ale UE, Portugalia a fost cel mai mare producător de biciclete în 2019, fabricând 2,7 milioane de biciclete, urmat de Italia (2,1 milioane), Germania (1,5 milioane), Polonia (0,9 milioane) şi Olanda (0,7 milioane). Aceste cinci ţări au reprezentat împreună 70% din producţia totală de biciclete din UE în 2019. Ţara noastră se află pe locul 8 în UE, cu un număr de 524.900 de biciclete produse, potrivit ultimului raport Eurostat.