17 pisici, scoase de pompieri dintr-o casă în flăcări. Proprietarul s-a ales cu arsuri la cap şi mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Giurgiu a suferit arsuri la nivelul capului și al mâinilor, în încercarea de a stinge incendiul care a izbucnit în locuința sa. În interior se aflau și 17 pisici, care au fost salvate de pompierii chemați în ajutor.

Incendiul a avut loc sâmbătă. FOTO ISU Giurgiu
Incendiul a avut loc sâmbătă. FOTO ISU Giurgiu

Incendiul a avut loc sâmbătă dimineață, în localitatea Găujani.

Chemați în ajutor, pompierii s-au deplasat la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Paramedicii i-au acordat primul ajutor proprietarului care s-a ales cu arsuri la nivelul capului și al mâinilor și l-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii s-au luptat cu flăcările care amenințau nu doar întreaga agoniseală a bărbatului, ci și 17 pisici, captive într-o încăpere.

Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului, în bucătărie și într-o încăpere în care era amenajat un atelier. Fumul degajat a pătruns și în locuință, de unde pompierii au salvat 17 pisici.”, precizează ISU Giurgiu.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

- verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

- curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

- îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

- păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Amintim că, tot luna aceasta, pompierii din Constanța au reușit să salveze viața unui cățel găsit fără suflare într-un apartament care a luat foc.

În urmă cu câțiva ani, un pompier orădean a intervenit de unul singur la un incendiu produs în localitatea Sântandrei. Salvatorul trecea întâmplător prin zonă când a observat fumul. A intrat neechipat într-o anexă cuprinsă de flăcări lângă care erau depozitate 30 de butelii pe care le-a evacuat și a reuşit să salveze şi viaţa unui câine.

Giurgiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri