Explozie la un bloc din Giurgiu, după ce un bărbat a fumat lângă butelie. 14 persoane au fost evacuate

0
Publicat:

O explozie s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bloc de locuinţe din municipiul Giurgiu. În urma deflagrației, un bărbat a suferit arsuri, iar alte 14 persoane au fost evacuate din apartamente.

Pompierii au intervenit  FOTO ISU Giurgiu
Pompierii au intervenit FOTO ISU Giurgiu

Se crede că explozia la blocul de locuințe s-a produs din cauza faptului că o persoană a fumat în apropierea unui sistem de încălzire cu butelie. „Cel mai probabil, explozia din garsoniera situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Vaporului, din municipiul Giurgiu, s-a produs din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător, respectiv în apropierea sistemului de încălzire pe butelie, folosit în dormitor”, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu. „În urma exploziei urmată de un incendiu un bărbat în vârstă de 68 de ani a suferit arsuri la nivelul feţei şi la picioare şi a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, iar alte 14 persoane, dintre care doi copii, au fost evacuate din apartamentele situate pe aceeaşi scară a blocului unde a avut loc explozia. Au fost înregistrare pagube materiale însemnate în garsoniera în care a avut loc explozia urmată de incendiu, dar şi pe casa scării şi la alte cinci apartamente”, se mai arată în document.

Apartament distrus de explozie

Potrivit pompierilor, în garsoniera unde a avut loc explozia s-a degradat tencuiala tavanelor şi a pereţilor în proporţie de 95%, au ars un pat, o uşă, o fereastră şi articole textile şi au fost distruse uşa de la intrare, obiecte de mobilier şi sanitare, electronice şi electrocasnice. Totodată, s-au spart geamurile de pe casa scării şi s-a deteriorat ghena şi zugrăveala de pe pereţi, iar la alte cinci locuinţe s-au deteriorat uşile de la intrare, mobilierul, obiecte sanitare şi tavanele, citează Agerpres.

Dată fiind amploarea evenimentului, pentru stingere incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, o ambulanţă SMURD, un echipaj CBRN şi trei ambulanţe SAJ, precum şi reprezentanţi ai societăţilor de distribuţie a energiei electrice şi gazelor. 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite