Şeful Poliţiei judeţului Giurgiu, înlocuit din funcţie pe fondul scandalului de la Bolintin Vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţi FOTO Andrei Luca

De două zile, forţele de intervenţie asigură ordinea publică în localitatea Bolintin Vale, oraş în care oamenii au ieşit în stradă din cauza unor familii care provoacă deseori probleme comunităţii.

Comisarul Şef de poliţie Constantin Cătălin Georgescu a fost înlocuit din funcţia de şef al IPJ Giurgiu. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a luat această decizie pe fondul scandalului iscat în Bolintin Vale. 

„L-am detaşat într-o altă structură a IGPR. Acolo am trimis un ofiţer cu experienţă de la Bucureşti”, a declarat pentru Adevărul ministrul de Interne.

Zeci de persoane au ieşit în stradă, miercuri seară, în localitatea Bolintin-Vale din judeţul Giurgiu, oamenii făcând apel unii la alţii, pe reţelele de socializare, să iasă în stradă, după ce un şofer a murit, atacat cu pietre. Trupele speciale din cadrul Poliţiei au fost mobilizate pentru a preveni eventuale conflicte. Unii localnici susţin că sunt terorizaţi de familia din care face parte presupusul agresor.

Şi primarul localităţii, Daniel Trăistaru, a ieşit printre localnici, el arătând că a cerut de mai mulţi ani suplimentarea forţelor de ordine din localitate. Acesta a ţinut să le transmită localnicilor că "autoritatea statului trebuie întărită". Edilul susţine că din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine. 

În data de 9 ianuarie, în jurul orei 20.32, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Bolintin Vale au fost sesizaţi prin apel la 112 de către un bărbat cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane pe o stradă din oraşul Bolintin Vale şi a fost agresat.

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bolintin Vale unde a fost identificat un bărbat, din municipiul Bucureşti, care prezenta urme de agresiune şi care a fost transportat ulterior la o unitate sanitară din municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii”, spun poliţiştii.

Poliţişti au identificat un tânăr, din oraşul Bolintin Vale, care, în timp ce se afla pe bulevardul Republicii din localitate, a avut un conflict spontan cu şoferul unui microbuz care se deplasa în zonă, pe care l-a lovit cu o piatră în zona capului, ulterior acesta prăbuşindu-se pe sol.

Tânărul a fost iniţial reţinut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Giurgiu iar la data de 11 ianuarie a.c. a fost prezentat instanţei, care a dispus arestarea preventivă.

Vă mai recomandăm:

Caz revoltător judecat în Franţa. Patru români au furat banii strânşi pentru un copil bolnav şi au fugit cu ei

Cum a scăpat de amendă o şoferiţă care parcase pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi. Asul din mâneca avocaţilor

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite