Andrei Moroiţă a ajuns la cuţit. Astra II Giurgiu mai are în lot un singur fundaş central valid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul central al Astrei II Giurgiu, Andrei Moroiţă, a suferit astăzi o intervenţie chirurgicală la clavicula dreaptă care îl va ţine cel puţin două luni în afara terenului de fotbal. Jucătorul formaţiei giurgiuvene s-a accidentat sâmbăta trecută în meciul de campionat cu Săgeata Năvodari.

Andrei Moroiţă (25 de ani) a ieşit accidentat în minutul 8 al partidei dintre Săgeata Năvodari – Astra II Giurgiu (scor 2-2) disputat sâmbăta trecută. Acesta a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, diagnosticul fiind unul dur: fractură de claviculă.

„După un duel cu un jucător advers am căzut rău şi am simţit durere în porţiunea dintre gât şi umăr. Au vrut să mă opereze pe loc însă n-am fost de acord. Am mers la Ploieşti pentru investigaţii, iar medicii mi-au confirmat că e vorba de o fractură care necesită operaţie” susţine fotbalistul.

Operaţia a constat în introducerea unei tije care va trebui purtate aproximativ şase săptămâni după care fotbalistul îşi va relua antrenamentele. „Este prima intervenţie chirurgicală din carieră. A durat aproximativ două ore iar eu mă simt bine. Medicii mi-au spus că sunt tânăr iar organismul se reface mai uşor. Dacă nu mă operam stăteam o jumătate de an departe de gazon. Colegii şi oficialii de la Giurgiu sunt alături de mine, vorbim în permanenţă” a mai spus Moroiţă.

Şanţmare, singurul fundaş central valid din lot
Accidentarea fundaşului a lăsat un gol imens în centrul defensivei giurgiuvene. După plecarea în intersezon a lui Răzvan Damian, retragerea lui Costel Ciocârlan şi lipsa cărţii verzi în cazul lui Jean Prunescu, Astra II a rămas într-un singur fundaş central de meserie: George Şanţmare.

Din cauza acestor probleme, antrenorul Imilian Şerbănică a fost nevoit ca în meciul de la Năvodari să îl schimbe pe acidentatul Moroiţă cu atacantul Daniel Bănaru care a evoluat mai bine de 80 de minute pe postul de fundaş central.

„Accidentarea lui Moroiţă reprezintă o pierdere pentru noi. Sperăm ca pâna la ora meciului cu Dunărea Galaţi să intrăm în posesia cărţii verzi a lui Prunescu. De asemenea, cei de la FC Astra ne-au spus că vor trimite un fundaş central de la ei” susţine managerul sportiv al Astrei II, Stelian Marin.

98 de minute a evoluat în acest sezon Andrei Moroiţă pentru Astra II Giurgiu: 90 de minute în meciul de Cupă cu CS Tunari şi 8 minute în partida de campionat cu Săgeata Năvodari.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite