Zeci de comercianţi amendaţi pentru că vindeau marfă fără documente de provenienţă şi fără să afişeze preţurile practicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii locali au dat amenzi de 5.400 de lei în doar câteva ore Foto: arhivă Adevărul
Poliţiştii locali au dat amenzi de 5.400 de lei în doar câteva ore Foto: arhivă Adevărul

Serviciul Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanei din cadrul Poliţiei Locale Galaţi a sancţionat contravenţional numeroşi comercianţi care vindeau diverse produse în pieţele gălăţene fără acte de provenienţă a mărfii şi fără să afişeze preţurile practicate şi calitatea produselor scoase la vânzare.

În doar câteva ore oamenii legii au aplicat, în baza prevederilor HCL 307/2006, 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.400 lei. Au fost găsite nereguli la o serie de comercianţi din Galaţi care nu deţineau documente de provenienţă a mărfii şi calitate a produselor, de asemenea la unii agenţi economici s-a sesizat lipsa Registrului Unic de Control, iar unele produse nu aveau etichete cu preţurile practicate.

În conformitate cu prevederile HCL 307/2006, cei care desfăşoară activităţi comerciale în pieţele de la nivelul municipiul Galaţi, au obligaţia să deţină documente care atestă provenienţa mărfii şi că acestea corespund din punct de vedere al calităţii (sancţiunile pot ajunge la 500 lei pentru persoane fizice şi 1.000 lei pentru persoane juridice), şi să afişeze la loc vizibil datele de identificare şi preţurile practicate.

”Poliţiştii locali, în cazuri care ţin de protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, aplică şi prevederile legii 12/1990. În cazul persoanelor fizice, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 5.000 lei, iar la persoanele juridice cea mai mică sancţiune este de 2.000 lei, iar cea mai mare poate ajunge la 20.000 lei”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite