Vreme de primăvară la mijlocul lunii octombrie! Aflaţi când vine frigul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturi ceva mai mari decât cele normale pentru această perioadă Foto: ANM
Temperaturi ceva mai mari decât cele normale pentru această perioadă Foto: ANM

Temperaturile înregistrează variaţii mari de la o zi la alta, în această perioadă, în multe zone ale ţării, dar reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) spun că nu trebuie să ne pregătim hainele groase, cel puţin deocamdată.

O prognoză pentru perioada 10-22 octombrie, realizată de reprezentanţii ANM, arată că în următoarea săptămână, vremea se va menţine caldă în aproape toate zonele ţării, inclusiv la noi în sud-est. Abia la finalul perioadei trebuie să ne facem griji. În unele zone, totuşi, locuitorii vor fi nevoiţi să folosească umbrela.

Î sudul Moldovei, vremea va fi rece, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, până la data de 14 octombrie, cu medii ale temperaturilor minime situate, în general, între 4 şi 6 grade şi maxime de aproximativ 14...16 grade. În intervalul 14-17 octombrie va avea loc un proces de încălzire, iar valorile termice vor creşte spre 18...19 grade la amiază, în timp ce dimineaţa se vor înregistra aproximativ 11 grade. După 17 octombrie, vremea se va răci din nou, de la o zi la alta, atingând la sfârşitul intervalului de prognoză medii termice comparabile cu cele de la început.

Probabilitatea pentru căderea de precipitaţii mai importante cantitativ va fi semnificativă în 13 și 14 octombrie. În rest vor fi ploi doar pe arii restrânse, în general slabe cantitativ.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite