VOCEA GALAȚIULUI Domnilor consilieri locali, sunteți niște penibili!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Crângan - coordonator "Adevărul" - ediţia de Galaţi
Costel Crângan - coordonator "Adevărul" - ediţia de Galaţi

Pe 15 decembrie, 200.000 de gălățeni riscă să rămână în frig. La acest termen, patrimoniul Apaterm SA - compania de furnizare a căldurii - va fi predat lichidatorului desemnat de judecători în dosarul de faliment al firmei. Asta înseamnă că furnizarea căldurii către oraș va înceta.

În mod normal, Consiliul local și Primăria ar trebui la această oră să caute cu disperare o firmă de distribuție. Că de asta i-am ales și îi plătim din banii noștri: să se ocupe de problemele acestui oraș!

La ședința de joi s-a găsit prilej de discuție pentru orice prostie, nu și pentru căldură. De altfel, ședința a fost o miștocăreală de prost gust, pigmentată de momente de dialog al surzilor și de secvențe cu iz de Alzheimer.

Am putut vedea cum grupul tinerilor consilieri PDL l-a huiduit la propriu pe primarul Dumitru Nicolae. Nu zic că moș Nicolae n-ar merita asta. Însă jignirile de tip maidan nu prea au ce căuta într-un consiliu local, iar tovarășii activiști PDL ar fi trebuit să respecte solemnitatea ședinței și părul alb al primarului. Însă ei s-au comportat ca pe stadion, dând dovadă, încă o dată, că „selecția cadrelor" la amintitul partid are la bază criterii de genul: nesimțire, tupeu golănesc și gură cât mai mare.

Pe de altă parte, primarul Nicolae a dovedit, din nou, că este în afara actului de administrare și că ar fi cazul să fie suspendat pe motiv de neputință psihică și fizică. În prestația domniei-sale la ședința de Cl au fost cel puțin două momente penibile.

Primul, când a încercat să citească un raport întocmit de biroul de presă a Primăriei, iar cei din sală nu au reușit să înțeleagă nimic. Dar absolut nimic! Iar apostrofarea venită din public, cum că ar fi cazul să-l dea afară pe idiotul care a scris textul, este absolut corectă.

Al doilea moment tragi-comic a fost când primarul, întrebat ce crede despre propunerea ca un anumit personaj să fie desemnat pentru a primi premiul municipiului Galați, a început să citească - absurd! - dintr-un raport privind... Apaterm.

Până la urmă, ședința de Consiliu local de joi a fost una dintre cel mai nerușinate și cronofage ședinte din ultima perioadă. Practic, s-au împărțit la prieteni și neamuri scutiri de impozite (prin titlul de „Cetățean de onoare" al orașului) și premii în bani (prin decernarea premiului municipiului Galați pe 2011).

Spre exemplu, stadionul „Dunărea" se va numi Nicolae Rainea. Din ce motiv, n-am înțeles. Tot respectul pentru cariera de arbitru și de consilier local a bârlădeanul Nicu Rainea, dar el nu înseamnă nimic pentru sportul gălățean, cu atât mai puțin pentru stadionul „Dunărea", unde domnia-sa a călcat maximum de 20 de ori în toată viața. Dacă punem numele lui Rainea pe stadionul cel mai mare al Galațiului, unde mai punem numele mari ale sportului gălățean? De ce să nu poarte numele campioanei mondiale Fița Lovin? Sau al uriașului fotbalist Morohai? Sau al extraordinarului Costel Orac? De ce Rainea? Și de ce fără consultarea populației orașului, așa cum ar fi normal și moral?

Alergătura după medalii și privilegii a dus apoi la un moment de un abusurd profund. Un domn consilier local pe nume Gasparotti (de la PC) și-a băgat picioarele în democrație, bun simț și compatibilitate și și-a propus propria nevastă la premiere în cadrul festivităților de ziua orașului. Iubește-o și respect-o, nene, dar la matale acasă, nu în Consiliul Galațiului, unde soarta cetății e mai presus de toate!

Una peste alta, prin dezordinea profundă și atitudinea disprețuitoare a aleșilor noștri, ședința de CL amintită mi-a lăsat un gust amar. O iremediabilă scârbă. Modul cu s-au derulat evenimentele mi-a demonstrat, a nu știu câta oară, că în fruntea nostră s-a adunat o gașcă de hrăpăreți, senili, țațe, fonfăiți, gușați (mai puneți, dumneavostră, dragi cititori, adjectivele care credeți că se potrivesc). Scopul lor nu este să se ocupe de interesele noastre, ale armatei de fraieri care populăm acest oraș cenușiu și murdar, ci să le fie lor bine. Cât mai bine.. Domnilor consilieri locali, sunteți niște penibili!

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite