Viorel Anghelinei:„Ar fi o minune să jucăm meciurile din Champions League la Galaţi, din punct de vedere al infrastructurii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilieri locali şi reprezentanţi ai Clubului de fotbal Oţelul s-au întâlnit astăzi, la o masă rotundă, în Sala Senatului Universităţii "Dunărea de Jos", pentru a găsi soluţii în ceea ce priveşte disputarea meciurilor din Liga Campionilor la Galaţi.

Chiar dacă stadionul „Dunărea” s-ar face în trei luni, sunt şanse minime ca meciurile din Champions League să se joace la Galaţi.

Viorel Anghelinei, directorul Resurse Umane şi Licenţiere al Clubului Oţelul Galaţi, a explicat consilierilor locali prezenţi ce presupune omologarea unui teren pentru un astfel de eveniment.

„Cerinţele sunt drastice. Cei de la UEFA au venit şi au omologat stadionul Oţelul şi ne-au spus că nu putem juca nici meciurile din Europa League pe stadion. Mi-aş dori să avem un stadion de Champions League, însă condiţiile sunt drastice. Stadionul se poate face, dar se cere aeroport la o distanţă de 120 kilometri. Din ce mi-a comunicat Federaţia, prin domnul Paul Zaharia, singurele aeroporturi din ţară agreate de UEFA sunt la Cluj, Timişoara şi Bucureşti. Trebuie patru hoteluri de cinci stele pentru oaspeţi, oficiali şi  arbitri. Pentru mass-media trebuie acoperite 200 de locuri, dintre care 100 cu pupitre şi internet, camere VIP, camere pentru lucru, cameră pentru conferinţă de presă, camere TV, 10 posturi comentatori TV”, spune Anghelinei.

Conform aceleiaşi surse, nici la Piatra Neamţ nu se poate juca pentru că oraşul nu are hoteluri de cinci stele.GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite