VIDEO Confiscări şi sancţiuni în urma unor controale în pieţele din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost constatate 4 infracţiuni de natură economico - financiară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală pentru neînregistrarea sumelor încasate din vânzări şi o infracţiune de contrabandă cu produse din tutun.

Timp de trei zile, inclusiv astăzi, ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul secţiilor de poliţie municipale, tehnicieni din cadrul Serviciului Criminalistic şi medici din cadrul DSVSA Galaţi au luat la puricat agenţii economici din Galaţi în vederea combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii şi comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, cărnii şi produselor din carne, peşte şi alte mărfuri alimentare, precum şi a produselor din tutun.

Astfel, au fost organizate filtre în trafic de către poliţiştii rutieri pentru verificarea legalităţii deţinerii de animale vii sau produse de origine animalieră, ori marfuri alimentare, transportate cu mijloace auto.

Au fost organizate controale în pieţele şi zonele agroalimentare de pe raza municipiului Galaţi fiind verificate 12 societăţi comerciale şi 31 de persoane fizice care comercializau carne, peşte, produse din carne şi peşte şi băuturi alcoolice.

În urma controalelor efectuate au fost constatate 4 infracţiuni de natură economico - financiară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală pentru neînregistrarea sumelor încasate din vânzări şi o infracţiune de contrabandă cu produse din tutun.

Au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilegale în valoare totală de 12.400 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 101 kg carne şi produse din carne, 205.5 kg peşte,  1.8 kg icre , 54 litri produse lactate, 23 litri alcool şi 2.200 ţigarete de diferite mărci, toate de provenienţă Republica Moldova, ţigarete introduse ilegal pe teritoriul ţării.

În cazul infracţiunilor constatate, cercetările vor fi continuate sub supravegherea procurorului de caz, urmand ca organele fiscale să stabilească şi  sumele cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite