VIDEO Apariţie rară a unei vidre în apropierea unor aşezări umane. Ce cred specialiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: captură video
Foto: captură video

O vidră a fost filmată de un amator înotând în apropierea malului gălăţean al Dunării, în zona portului de ambarcaţiuni uşoare, spre încântarea trecătorilor.

Un gălăţean a postat pe internet o filmare, în care se vede cum o vidră se zbenguie în apele Dunării, foarte aproape de malul apei, spre încântarea trecătorilor de pe Faleza Inferioară.

Astfel de evenimente sunt foarte rare, ţinând cont că vidrele sunt animale solitare care evită zonele locuite. Specialiştii au o explicaţie pentru apariţia vidrei, ca şi pentru comportamentul ei jucăuş.

"O vidră în apropierea unei aşezări urbane este destul de rar întâlnită. Din câte am văzut, pe filmare apare un mascul de vidră. Sunt animale solitare, probabil că a venit în căutarea unei partenere sau chiar în căutarea hranei, pentru că nivelul Dunării este crescut", a declarat Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.Cea mai mare concentraţie de vidre este în Delta Dunării, arealul preferat al acestui animal.  ”Acum vedem şi noi, nivelul precipitaţiilor şi hidrologia Dunării şi râurilor arată un nivel crescut, probabil că e în căutarea hranei, sau poate populaţia din Delta Dunării a crescut mai mult. Vidra este un mamifer oarecum singuratic şi are nevoie de o suprafaţă mare de a-şi duce viaţa, este oarecum teritorialistă", a declarat Gabi Grigoraş, muzeograf la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite