Credeau că merg la muncă, dar au ajuns la bordel. Cum s-a salvat o tânără din mâinile proxeneţilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi bărbaţi din Bacău au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţiile de trafic de persoane, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Anchetatorii au stabilit că cei doi le promiteau tinerelor locuri de muncă bine plătite în Occident, iar odată ajunse acolo, le obligau să se prostitueze.

Procurorii DIICOT Bacău au reţinut doi bărbaţi pentru 24 de ore, aceştia fiind suspectaţi de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

”În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2016 – 2021, inculpaţii au racolat, prin utilizarea metodei ,,loverboy” sau prin promisiunea unui loc de muncă bine plătit, prin inducere în eroare şi prin ameninţări cu acte de violenţă, mai multe persoane vătămate, pe care le-au obligat să practice prostituţia pe teritoriul Italiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Irlandei de Nord şi României”, precizează anchetatorii.

Clienţii tinerelor erau racolaţi prin intermediul unor site-uri, iar unul dintre inculpaţi avea rolul de a le transporta la locuinţele acestora. 

Una dintre tinerele obligate să se prostitueze, aflată pe teritoriul Marii Britanii, a reuşit să contacteze autorităţile române, iar în urma colaborării cu omologii britanici, aceasta a fost salvată şi repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi ai fost prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cazul şocant al elevei care a devenit proxenetă la 14 ani: „Hai, fată, nu fi proastă, se fac bani frumoşi!“

Cum fentează prostituţia legală din Marea Britanie bandele de proxeneţi români

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite