Vântul puternic nu i-a împiedicat pe membrii Asociaţiei „Tinerii şi viitorul” să înalţe lampioane în „Ora Pământului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vântul puternic le-a creat probleme "lansatorilor de lampioane" Foto: marius Mototolea
Vântul puternic le-a creat probleme "lansatorilor de lampioane" Foto: marius Mototolea

În ciuda frigului pătrunzător, accentuat de rafale de vânt, câteva zeci de entuziaşti participanţi la acţiune au reuşit să demonstreze că lor le pasă de viitorul planetei. Din păcate, cei mai mulţi gălăţeni au ignorat această oră specială şi n-au stins luminile nici măcar câteva minute.

Pentru a celebra Ora Pământului laolată cu miliarde de locuitori ai planetei noastre, Asociaţia „Tinerii şi viitorul”, din Galaţi, a organizat, sâmbătă seara, în Parcul Eminescu, o lansare de lampioane, între orele 20,30 şi 21,30.

Păcat însă că vremea le-a fost potrivnică, dar asta nu i-a descurajat. Cu dificultate, au reuşit să înalţe mai multe lampioane cărora însă nu le-au putut admira ascensiunea lină, căci vântul le-a îndepărtat cu repeziciune şi multe s-au oprit printre crengile copacilor din parc.

Se  cuvine remarcat că, printre participanţii la această acţiune dedicată responsabilităţii şi spiritului civic, am remarcat mai mulţi părinţi însoţiţi de copiii lor cu vârste fragede.

Organizatorii anunţaseră că  iluminatul public stradal va fi întrerupt în intervalul orar menţionat, dar n-a fost.

De altfel, în „Ora Pământului”, au strălucit până şi firmele luminoase de pe un mare magazin situat în faţa Parcului Eminescu.

Nici în apartamentele gălăţenilor n-a fost întuneric sau măcar semiobscuritate în ora în care miliarde de locuitori ai Pământului au stins lumina pentru a demonstra că ei „au în sânge” solidaritatea. Inclusiv pentru o cauză în folosul generaţiilor viitoare. 

Campania Ora Pământului are ca scop educarea populaţiei în spiritul economisirii resurselor energetice ale planetei. Mai exact, a populaţiilor receptive la orice formă de educaţie.

Acţiunea de responsabilitate socială „Ora Pământului” a fost iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature.

În 2012, locuitorii a  nu mai puţin de  6.950 de oraşe de pe Glob au şi-au dovedit responsabilitatea socială stingând lumina pentru o oră.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite