Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi, este cercetat în libertate pentru complicitate la înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Valentin Boldea a putut pleca acasă de la DIICOT, pe numele său nefiind emisă ordonanţă de reţinere
Doctorul Valentin Boldea a putut pleca acasă de la DIICOT, pe numele său nefiind emisă ordonanţă de reţinere

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi l-au informat cu privire la acuzaţiile care i se aduc şi, după mai bine de zece ore de audieri, i-au permis să plece acasă.

Doctorul Valentin Boldea a fost adus la ora 18.05, pentru audierea sa la DIICOT Galaţi, după ce, timp de şase ore, a fost audiat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Directorul DSP Galaţi a părăsit Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi după 45 de minute.

La ieşire, Valentin Boldea a declarat că i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile de complicitate la înşelăciune, precum şi calitatea de învinuit.

„Urmează ca procurorii să aducă dovezi în sensul acestor acuzaţii. Ceea ce pot să vă spun este că, în România, dacă vrei să să reabilitezi schimbând nişte geamuri comiţi o infracţiune. Nu vreau să vorbesc mai mult, restul informaţiilor este de competenţa procurorilor să vi le ofere", a declarat doctorul Boldea.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie convocat şi joi la DIICOT, medicul a răspuns:
„Deocamdată atât. Mi s-a urat o seară plăcută şi acum merg acasă. Asta este tot!"
Doctorul Valentin Boldea este fratele fostului deputat Mihail Boldea trimis în judecată, la sfârşitul lunii iunie, de către procurorii DIICOT pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

În cazul medicului a fost instituită măsura interzicerii părăsirii localităţii.

Miercuri dimineaţă DIICOT a făcut publică începerea unei anchete care vizează „destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală".
Au fost percheziţionate şapte locuinţe, dintre care două ale fraţilor Mihail şi Valentin Boldea, precum şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie la care cel din urmă este director.

În acest dosar, mai sunt cercetate încă patru persoane care au avut diverse legături cu Mihail Boldea.

Potrivit procurorilor: „Membrii grupării au utilizat opt societăţi comerciale, înregistrând operaţiuni comerciale fictive cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip fantomă, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 450.000 de euro" .

Persoanele cercetate în ceea ce s-ar putea numi „Dosarul Boldea II" mai sunt acuzate că: „Au „indus în eroare Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Sănătăţii, cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galaţi (unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti), prin modificarea unilaterală a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale şi a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societati controlate direct sau indirect de către membrii grupării".

Conform anchetatorilor, membrii grupării infracţionale au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără respectarea obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite