UPDATE Pompierii au evacuat 500 de persoane dintr-o localitate gălăţeană după ce dintr-o cisternă  încărcată cu GPL au avut loc scurgeri de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii gălăţeni intervin cu două autospeciale pentru a preveni explozia unei cisterne încărcate cu GPL, din care se scurg gaze în vecinătatea satului Traian, comuna Braniştea, pe DN 25. Autotrenul a fost dirijat pe o păşune, la aproximativ un kilometru de carosabil.

UPDATE ORA 15,00

Traficul rutier şi cel feroviar a fost reluat pe DN 25 după evacuarea în siguranţă a gazului din autocisterna încărcată cu GPL.

UPDATE ORA 12,45

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a evacuat 500 de persoane din 200 de gospodării din satul Traian, comuna Braniştea, pentru a preveni rănirea acestora în cazul în care autocisterna încărcată cu GPL ar exploda.

Gazul este evacuat controlat în atmosferă pentru că nu există posibilitatea transferării lui într-o altă autocisternă.

Ştirea iniţială

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au trimis două autospeciale în localitatea gălăţeană Traian, comuna Braniştea, pentru a acţiona preventiv după ce şoferul unei autocisterne încărcate cu GPL a anunţat că are loc o scurgere de gaze din cisternă.

Autotrenul a fost dus pe un câmp situat la aproximativ un kilometru de şosea, pompierii restricţionând circulaţia rutieră şi feroviară în zonă. ”Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare (trecerea combustibilului în altă cisternă) sau de purjare (eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul”, a declarat Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite