UPDATE-Infractorii gălăţeni care au ţepuit mai mulţi cetăţeni din America, Australia şi Europa cu aproape 800.000 de dolari, au fost arestaţi de Tribunalul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nouă persoane suspectate că vindeau bunuri inexistente prin intermediul unor site-uri de comerţ on-line au fost depistate în urma a 25 de percheziţii efectuate în Bucureşti, Oradea, Galaţi şi Brăila.

Update

Ora 19.30

Judecătorii Tribunalului Galaţi au emis astăzi, 22 iunie, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor nouă suspecţi acuzaţi că au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea de fraude informatice, în urma cărora au obţinut importante beneficii materiale din vânzarea de bunuri fictive, prin intermediul unor site-uri de comerţ on-line.

Persoanele păgubite erau, de regulă, cetăţeni străini, în special din S.U.A., Canada, Australia şi Europa de Vest, valoarea prejudiciului cauzat acestora ridicându-se la peste 759.000 dolari SUA.

"În fapt, se reţine că inculpaţii Chiriţă Geani, Mocanu Iulian şi Carusu Leonard Constantin, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul obţinerii unor beneficii financiare considerabile, prin derularea de tranzacţii sau licitaţii on-line frauduloase, prin intermediul unor site-uri specializate în activităţi de comerţ electronic", se arată în comunicatul DIICOT.

Membrii grupării se conectau în mod neautorizat la servere din străinătate, efectuând modificări asupra unor pagini web aparţinând unor site-uri de comerţ electronic, pe care le transmiteau prin email către persoane fizice din S.U.A., Canada, Australia şi Europa de Vest.

Ulterior, prin phising, obţineau datele de autentificare ale acestor persoane şi le utilizau, fără permisiunea lor, pentru conectarea la site, în vederea licitării în mod fictiv de diverse produse.
"Sumele de bani rezultate în urma acestor tranzacţii erau primite prin intermediul sistemelor de transfer monetar internaţional. La grupul infracţional organizat au aderat şi alte trei persoane, angajate la societăţile comerciale licenţiate să efectueze transferuri monetare internaţionale, acestea având rolul de a preda membrilor grupului sumele de bani transferate de către părţile vătămate", se mai arată în acelaşi comunicat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru o durată de 24 de ore a nouă inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite