Un teren de fotbal de 70.000 de lei stă nefolosit de trei ani. A fost construit în singura comună gălăţeană care nu are echipă de fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

70.000 de lei de la bugetul local au fost folosiţi pentru realizarea unui teren de fotbal. Acesta lucru s-a întâmplat în singura comună din Galaţi care nu are o echipă de fotbal, motiv pentru care investiţia stă nefolosită de trei ani de zile. Autorităţile spun că o astfel de investiţie e mereu benefică pentru sănătate, motiv pentru care s-au apucat de construcţia unui alt teren de sport, de această dată, în centrul comunei.

Un teren de fotbal ce se întinde pe o suprafaţă de două hectare a fost construit acum trei ani de Primăria din comuna gălăţeană Rediu. A costat 70.000 de lei, bani luaţi de la bugetul local. Până în prezent însă niciun fotbalist nu a călcat pe gazonul acelui teren. Motivul? Comuna gălăţeană Rediu este singura din judeţ care nu are o echipă de fotbal. Această situaţie a stârnit nemulţumirea consilierilor locali, care din start s-au abţinut şi opus acestei investiţii. 

“Eficienţă în acest caz nu este. Mai ales că noi nu avem echipă de fotbal, nici la juniori, nici la seniori. Chiar dacă am vrea să facem, nu avem cu cine. La momentul acesta majoritatea tinerilor sunt plecaţi afară, alţii sunt la serviciu. Mai mult, nu s-a pus niciodată problema în cadrul consiliului local să formăm o echipă de fotbal”, ne-a declarat consilierul local, Gheorghe Buruiană. Alt consilier local, Romică Dajbog, consideră că “problema terenului nu a fost chiar atât de bine aleasă, în afara comunei. Este şi islaz acolo, s-a luat o parte din islazul comunei. Nu a fost cea mai bună investiţie, dar măcar pe viitor poate se va întâmpla ceva acolo”. 

Terenul a fost amplasat pe un islaz, fix între două localităţi gălăţene şi prin urmare este greu accesibil. Din acest motiv nici măcar copiii nu beneficiază de aceste teren, în timpul lor liber. Localnicii confirmă că nimeni nu a deschis până acum porţile terenului, în afara celor care l-au îngrijit. 

image

“Aicea eu nu am văzut pe nimenea, niciodată nu am văzut. Deci e gol tot timpul. Bani stricaţi, ca să vă spun drept”, ne-a declarat o localnică. Alt bărbat care munceşte prin preajmă, ne-a mărturisit că “de trei ani nu a văzut pe nimeni prin preajmă. Măcar un copil să intre să joace o minge aşa. Aşa când s-a cosit, s-a întreţinut, am văzut oameni dar altfel nu, fotbal nu s-a jucat.” 

Între timp, elevii din comuna îşi desfăşoară orele de sport în condiţii improprii. Curtea şcolii, de exemplu, e plină de zgură. Motiv pentru care educaţia fizică se realizează în curtea grădiniţei, acolo unde există puţin spaţiu verde. “În curtea şcolii nu se poate, am făcut de câteva ori dar au căzut copii şi m-am lecuit”, ne-a declarat Dorina Buruiană, profesoară de educaţie fizică.  

image

Autorităţile au o altă viziune – un teren de fotbal este mereu o investiţie bună pentru sănătate. Aşa ei speră să-i motive pe tineri să facă mişcare. “Cred că suntem singura comună din judeţ care nu are o echipă de fotbal într-o divizie judeţeană. Şi ne-am gândit să înfiinţăm şi noi o echipă de fotbal. Pentru asta trebuie să am teren de sport. Suntem în construcţie, aşteptăm. Acum testăm elevii şi poate de anul viitor, o sa reuşim să formăm o echipă de fotbal”, ne-a declarat viceprimarul comunei Rediu, Mihai Gheorghe. 

Nu este suficient că în localitate este un teren de fotbal nefolosit. Autorităţile intenţionează să mai construiască încă unul. De data aceasta, în centrul comunei.

image

Potrivit viceprimarului, “s-au demarat lucrările. Vrem să facem un teren sintetic, cu lumină nocturnă, aşa cum sunt în majoritatea comunelor.” Investiţia se ridică la 150.000 de lei şi se va termina până în primăvara anului viitor.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite