Un tânăr susţine că a fost condamnat în locul tatălui său, pentru că au practic acelaşi nume. Judecătorii i-au dat închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Coev a susţinut mereu că anchetatorii şi procurorii au făcut o greşeală, întrucât i-au confundat numele cu cel al tatălului său, Vasilii Coev.

Curtea de Apel Galaţi a decis să îl trimită, din nou, la închisoare, pe Vasile Coev, un tânăr care a locuit în Galaţi şi care a fost condamnat în 2013, în lipsă, la 10 ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat.  

Aceeaşi instanţă hotărâse recent ca procesul să fie redeschis şi l-a pus în libertate pe Vasile Coev, oferind o rază de speranţă bărbatului. Vasile Coev a declarat constant  că oamenii legii i-au confundat numele cu cel al tatălului său, Vasilii Coev.

La data când a fost judecat iniţial, Vasile Coev a fost citat în Galaţi şi Republica Moldova, în condiţiile în care locuia de ceva vreme în Belgia, la Bruxelles.

Din acest motiv, nu a aflat de existenţa procesului decât după ce a fost condamnat definitiv, iar autorităţile române au cerut extrădarea lui din Belgia pentru a-şi executa pedeapsa.Vasile Coev a cerut redeschiderea procesului său pentru motivele amintite anterior, dar Tribunalul Galaţi respinsese iniţial cererea acestuia ca inadmisibilă.

Procedura de citare a fost viciată

Judecătorii au considerat acum că Vasile Coev se face vinovat de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă, motiv pentru care l-au condamnat a doua oară la cinci ani de închisoare prin contopirea pedepselor aplicate pentru cele două infracţiuni amintite.

Tânărul a fost obligat, de asemenea, să plătească către ANAF peste 1,5 milioane de lei alături de alte opt persoane, printre care se numără şi tatăl său, iar instanţa a dispus confiscarea a 12.761 de pachete de ţigări ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la Vasile Coev.

Judecătorii au hotărât acum câteva zile că doar procedura de citare a fost viciată, stabilind că oamenii legii nu s-au înşelat în privinţa contribuţiei lui Vasile Coev la comiterea mai multor fapte penale şi l-au condamnat a doua oară la cinci ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite