Un tânăr cu afecţiuni psihice şi-a omorât în bătaie tatăl, ţintuit la pat din cauza bolii, pentru că nu a reuşit să se însoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tatăl agresorului era imobilizat la pat Foto: Adevărul
Tatăl agresorului era imobilizat la pat Foto: Adevărul

Ionuţ Bocăneală (31 de ani) a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie în urma unor accese de violenţă, dar a fost externat de fiecare dată. La sfârşitul săptămânii trecute, bărbatul şi-a lovit tatăl de mai multe ori, după ce mama sa fugise de acasă, de frică să nu fie bătută.

Familia Bocăneală din localitatea gălăţeană Rediu trece înn aceste zile printr-o adevărată dramă. Unul dintre copii, Ionuţ Bocăneală (31 de ani), aflat în evidenţa autorităţilor medicale cu afecţiuni psihice, şi-a omorât tatăl, după ce l-a lovit cu sălbăticie în mai multe rânduri.

Tânărul a fost internat de mai multe ori la Psihiatrie, dar medicii au concluzionat că nu este necesară internarea acestuia pentru o perioadă mai îndelungată, fiind suficient ca acesta să ia medicaţia prescrisă pentru afecţiunile psihice de care suferă. Ionuţ Bocăneală nu a făcut acest lucru şi, în plus, consuma frecvent şi băuturi alcoolice, supărat şi pentru că, din cauza bolii de care suferea, nu reuşise să se însoare.

Părinţii erau terorizaţi zilnic de fiul lor, care nu ezita să îi lovească, în special pe mama sa, Stanca Bocăneală. La sfârşitul săptămânii trecute, Ionuţ a creat un nou scandal, iar mama acestuia a fugit prin vecini, ca să scape de bătaie.

Acasă a rămas tatăl său, Georgică Bocăneală (59 de ani), care era bolnav şi îşi petrecea majoritatea timpului în pat. Ionuţ s-a descărcat pe tătăl său, lovindu-l  de mai multe ori. A doua zi, Stanca Bocăneală a revenit acasă însoţită de un poliţist, iar acolo şi-a găsit bărbatul care abia mai sufla.

A fost chemată Ambulanţa, iar victima a fost transportată la spital, dar după o agonie de câteva ore, bărbatul a murit. Ionuţ Bocăneală a fost internat, din nou, la Psihiatrie, fiind acum sub supraveghere permanentă. Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, dar agresorul poate răspunde penal pentru cele întâmplate doar dacă o expertiză psihiatrică va stabili că a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite