Un tânăr a murit din cauză că n-a vrut să-şi „bată” nucul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă tetris-bdv blogspot.com
Foto: arhivă tetris-bdv blogspot.com

Bărbatul a preferat să se urce în pom şi să culeagă nucile cu mâna decât să lovească crengile încărcate de fructe. Încercând să urce spre vârful copacului a alunecat şi, în urma căzăturii, a fost accidentat grav. A murit pe masa de operaţii.

Tragedia s-a petrecut în comuna gălăţeană Cuza Vodă. Un bărbat în vârstă de 24 de ani s-a urcat într-un nuc falnic din curtea casei pentru a-i culege fructele.

N-a vrut să „bată" copacul, cu toate că ştia că recoltarea nucilor se face cu ajutorul unei prăjini, lovindu-se ramurile cu fructe coapte.

În timp ce se urca pe o ramură situată mai sus decât cea pe care se afla, tânărul a alunecat şi a căzut de la aproximativ trei-patru metri.

„În urma căzăturii, pacientul a suferit mai multe traumatisme grave, la cap (fractură a bazei craniene), la torace şi la un picior. În urma investigaţiilor cu computerul tomograf, s-a constatat şi prezenţa unei acumulări de sânge în plămânul stâng, provocată de o ruptură a aortei ( artera care transportă sângele de la inimă către toate organele din corp). A fost dus în sala de operaţii, dar, în timp ce era pregătit pentru intervenţia chirurgicală, a intrat în stop cardio-respirator şi n-a mai putut fi resuscitat", ne-a declarat dr. Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD

Spre deosebire de ceilalți pomi fructiferi, la nuc, fructele nu se pot culege cu mâna, direct din pom, din cauză că acestea se află la extremitatea crengilor tinere până la care este riscant de ajuns din cauza pericolului de cădere.

Tânărul care şi-a pierdut viaţa încercând să protejeze un copac urma să se căsătorească în curând.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite