Un student a înşelat hypermarketul Real

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Alexandru Axente (21 de ani), student la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi, a încercat să ţepuiască hypermarketul Real unde lucra de peste doi ani, schimbând între ele codurile de bare ale mai multor produse.

Citiţi şi:

Mandate de arestare pentru interlopii clanului Bua

Judecătorii au decis: membrii clanului Bua rămân la puşcărie

Tânărul, pasionat de jocurile pe calculator, se ocupa cu asistarea clienţilor care doreau să cumpere, din Real, produse IT.

Îşi dorea de multă vreme o consolă Playstation, dar cum nu avea bani să o cumpere, a apelat la o metodă neortodoxă.

A experimentat şmecheria înlocuirii codurilor de bare (care indică prin scanare preţul) pentru patru jocuri pe dvd-uri şi dacă a văzut că merge, tot prin această metodă şi-a făcut o generoasă reducere şi pentru consola mult visată. 

„Pentru că preţul produselor era prea mare pentru veniturile lui, de 2.514 lei, a hotărât să le cumpere, dar la un preţ mult mai mic, prin schimbarea codurilor de bare", ne-a declarat prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache. Studentul a plătit doar 225 de lei.

A dat banii înapoi

Tânărul şi-a testat neinspirata idee pe 9 februarie 2010 cumpărând patru jocuri Xbox, la care a înlocuit codurile de bare cu ale unor produse care costau 9,99 de lei fiecare.

La casă a plătit doar 50,30 de lei în loc de 915 lei.

Patru zile mai târziu, studentul repeta figura la scară mai mare, cumpărând o consolă pentru jocuri, în valoare de 1599 de lei, la preţul de doar 175 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Remus Alexandru Axente pentru înşelăciune.

Tânărul şi-a recunoscut faptele în timpul anchetei şi a acoperit prejudiciul cauzat hypermarketului.

Dacă va fi găsit vinovat de înşelăciune, studentul riscă să primească minim trei ani de închisoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite