Un microbuz care circula cu o roată „umflată” cu ţigări de contrabandă, depistat la frontiera de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul moldovean şi maşina burduşită cu ţigări FOTO IJPF Galaţi
Şoferul moldovean şi maşina burduşită cu ţigări FOTO IJPF Galaţi

Transportul de ţigări fără acte este un adevărat exemplu de cooperare infracţională europeană: avea ca destinaţie Belgia, maşina este înmatriculată în Bulgaria, şoferul este cetăţean al Republicii Moldova, iar poliţiştii de frontieră sunt români.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Oancea, un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul moldovean  Dmitri B., în vârstă de 32 ani.

„Pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea mijlocului de transport şi a persoanelor, la sediul Sectorului P.F. Oancea. În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, lucrătorii noştri au descoperit, ascunse în roata stânga spate, 3.960 de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, în valoare de 894 lei”, a precizat Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi. 

Conducătorul auto a declarat că ţigările îi aparţin şi avea intenţia de a le transporta în Belgia, pentru consumul propriu şi al colegilor. În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite