Un gigant industrial prezent în România a lansat o fundaţie de sprijin al tinerilor deştepţi şi harnici de la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanjeev Gupta la ceremonia de lansare în România a Fundaţiei GFG SURSA FOTO Liberty Galaţi
Sanjeev Gupta la ceremonia de lansare în România a Fundaţiei GFG SURSA FOTO Liberty Galaţi

Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Alianţei GFG (a doua forţă mondială în industria oţelului), a lansat pe 24 iulie, la Galaţi - la sediul Combinatulului Siderurgic Liberty (ex-Sidex), parte a grupului - activitatea Fundaţiei GFG în România.

Pe platforma industrială LIBERTY Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic integrat din ţară, parte a Grupului LIBERTY Steel - GFG, Sanjeev Gupta s-a întâlnit, în debutul evenimentului, cu un grup de reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului educaţional. 

Pentru a marca momentul, doisprezece tineri au fost premiaţi pentru realizările lor remarcabile în educaţie şi sport. De asemenea, altor patru elevi de la Colegiul Tehnic Energetic „Paul Dimo” din Galaţi, aflat în parteneriat cu LIBERTY Galaţi, împreună cu şase studenţi stagiari care s-au alăturat companiei în programul de Internship, li s-au acordat distincţii simbolice. 

Totodată, patru angajaţi au primit recunoaştere pentru contribuţia şi angajamentul lor în activităţi de voluntariat în beneficiul comunităţii locale. 

Fundaţia GFG este o organizaţie caritabilă, fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa Nicola, care a fost înregistrată în Marea Britanie în anul 2017. Activitatea Fundaţiei s-a extins în 2019 şi în Australia.

Viziunea fondatorilor este de a dezvolta programe educaţionale ce urmăresc să ofere tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp încrederea, comunicarea şi abilităţile interpersonale. 

Fundaţia lucrează cu parteneri educaţionali pentru a ajuta mii de tineri prin intermediul unor programe de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM), în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi oferinddu-le  inspiraţie prin prezentarea de oportunităţi din comunitatea lor.

Vorbind după eveniment, Sanjeev Gupta, Preşedinte al Alianţei GFG şi fondator al Fundaţiei GFG, a spus: „Eu şi Nicola am înfiinţat fundaţia în Marea Britanie pentru a da ceva înapoi comunităţilor locale în care avem o prezenţă în afaceri. Extinderea în Australia, iar acum în România, a însemnat o călătorie foarte interesantă. Acum, aspiraţia noastră este de a continua dezvoltarea Fundaţiei. Este vorba despre a educa şi a inspira tinerii din comunităţile noastre, de a le oferi posibilităţi de înţelegere a industriei prin experienţe din lumea reală şi prin cultivarea spiritelor novatoare ale antreprenorilor noştri din viitor”.

Aida Nechifor, directorul general al LIBERTY Galaţi (prima femeie care conduce colosul siderurgic, în istoria de 55 de ani a acestuia), a declarat: „Suntem întotdeauna încântaţi să îl avem pe Sanjeev cu noi aici la Galaţi, cu atât mai mult acum, când lansează un program atât de util. Am văzut rezultatele strălucite pe care Fundaţia le-a obţinut în Marea Britanie şi în Australia. Suntem foarte încântaţi de beneficiile pe care Fundaţia le va aduce tinerilor din România, fie că este vorba despre educaţie, despre participarea la activităţi sportive sau de încurajarea voluntariatului aici, în Galaţi”.

În prima sa etapă, Fundaţia se va axa pe consolidarea unor programe educaţionale de succes şi pe activităţi comunitare deja existente la Galaţi şi în localităţile învecinate, cum ar fi: Şcoala de Vară a LIBERTY Galaţi, aflată acum în al zecelea an, Sesiuni Tematice dar şi vizite ale elevilor şi studenţilor în sectoarele de producţie ale Combinatului. LIBERTY Galaţi are legături strânse cu Universităţile din Galaţi, Bucureşti, Iaşi şi Constanţa şi este în curs de creare a unei Academii GREENSTEEL cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Vă recomandăm şi:

Patronul Combinatului Siderurgic de la Galaţi face un anunţ revoluţionar. Ce este, de fapt, „oţelul verde”

Ciment inovator, cu poluare redusă, produs din zgură de furnal, la Combinatul siderurgic Liberty din Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite