Un gălăţean care era în izolare după ce s-a întors din Italia a dispărut de la domiciliu. Ce riscă bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele verifică locuinţă cu locuinţă FOTO Adevărul
Echipele verifică locuinţă cu locuinţă FOTO Adevărul

Deocamdată, acesta s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei, însă lucrurile nu sunt chiar aşa de simple căci dacă se va dovedi că este infectat el ar putea ulterior ajunge la închisoare pentru infracţiunea de „zădărnicirea combaterii epidemiilor”.

Instituţia Prefectului judeţului Galaţi a informat că în uma controalelor declanşate la începutul săptămânii de Poliţie şi reprezentanţi ai DSP, s-a descoperit că o persoană care trebuia să fie izolată la domiciliu, după ce a călătorit într-o ţară afectată de coronavirus (mai exact în Italia), este de negăsit. 

La domiciliul persoanei respective ar fi răspuns mama care le-a spus inspectorilor că nu ştie unde se află bărbatul. Conform legii, acesta nu avea voie să părăsească locuinţa decât în situaţii excepţionale şi doar cu acordul autorităţilor sanitare.

Inspectorii au sunat pe telefonul mobil al acestuia, acesta a răspuns, însă s-a dovedit necooperant şi  a adresat injurii autorităţilor, după care şi-a închis telefonul, fără a mai putea fi contactat.

În această situaţie, gălăţeanul, despre care autorităţile spun că a avut o atitudine ostilă încă de la momentul la care a fost informat că trebuie să rămână în izolare la domiciliu, a fost amendat în lipsă cu 10.000 de lei.

În prezent, poliţiştii fac verificări pentru a se stabili unde se află bărbatul. El riscă inclusiv să ajungă la închisoare dacă se va dovedi că este infectat de coronavirus, deoarece poate fi acuzat de săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii epidemiilor.

În judeţul Galaţi, potrivit informaţiilor Prefecturii, se află în acest moment în autoizolare la domiciliu 615 persoane, 4 sunt în carantină într-un centru şi 9 persoane, dintre care trei copii si mamele lor, sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite