Un fenomen care capătă amploare: braconajul cu arme de tir sportiv. Un bărbat îşi confecţiona acasă cartuşele pentru partidele ilegale de vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 79 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi materiilor explozive, braconaj şi uz de armă fără drept, după ce a fost surprins vânând păsări pe un domeniu de vânătoare, deşi nu deţinea autorizaţie şi permis de vânătoare.

Pe 10 iulie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au depistat un bărbat de 79 ani, din municipiul Tecuci, care, în perioada aprilie–iulie 2018, folosind o armă de tir sportiv, calibrul 4,5 mm, a vânat păsări pe fondul de vânătoare ”Tecuci”, fără a deţine autorizaţie şi permis de vânătoare.

”La domiciliul persoanei în cauză, poliţiştii au găsit unelte şi instrumente de confecţionat cartuşe, 10 cartuşe confecţionate artizanal şi 700  de grame de pulbere de vânătoare.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi materiilor explozive, braconaj şi uz de armă fără drept”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite