Un bărbat internat de urgenţă în spital acuză: „Un poliţist m-a lovit cu pumnii şi picioarele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean de 44 de ani susţine că a fost călcat în picioare de poliţiştii de la Secţia 3 de Poliţie pentru că le-a spus să nu îl mai înjure. Poliţia precizează că bărbatul era beat şi a devenit violent în sediul secţiei de Poliţie după ce i s-a spus că va fi amendat pentru tulburarea liniştii publice.

Un bărbat de 44 de ani, din Galaţi, a ajuns în spital după o vizită la Secţia 3 de Poliţie.

Vasile Nistor afirmă că se plimba pe stradă cu un prieten, când au fost opriţi de o patrulă de poliţie, care le-a cerut să se legitimeze.

Bărbatul susţine că unul dintre poliţişti a început să îl înjure pe prietenul său.

„I-am zis poliţistului că nu e frumos să-l înjure. M-a luat la secţie numai pe mine şi când am ajuns acolo m-au băgat într-o cameră unde au început să mă bată. Un poliţist m-a lovit cu pumnii şi picioarele. După ce m-au bătut bine, au chemat salvarea şi au spus că am intrat acolo şi m-am dat cu capul de pereţi şi că ei nu m-au atins. O să depun plângere împotriva lor", ne-a declarat Vasile Nistor.

Poliţia are cu totul altă versiune asupra incidentului.

„În seara zilei de 25 aprilie 2010, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie i-au depistat pe strada Brăilei, din municipiul Galaţi, pe Nistor Vasile, de 46 ani, şi un alt bărbat, de 51 ani, ambii din Galaţi, care erau sub influenţa băuturilor alcoolice şi deranjau ordinea şi liniştea publică. Cei doi au fost conduşi la sediul secţiei, poliţiştii aducându-le la cunoştinţă faptul că vor fi sancţionaţi contravenţional pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Cristina Tatulici.

A murit la Poliţie

Poliţiştii susţin că gălăţeanul s-a autoaccidentat, de fapt, pe când se încerca imobilizarea lui.

„În acel moment Nistor Vasile a devenit violent şi s-a autoaccidentat, lovindu-se cu capul de un tablou. Poliţiştii l-au imobilizat şi, întrucât acesta s-a tăiat în geamul protector, au solicitat intervenţia unei ambulanţe", ne-a declarat Cristina Tatulici.

Conducerea IPJ Galaţi a dispus totuşi efectuarea unei verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii în acest caz.

Este al doilea incident petrecut în sediul unei secţii de Poliţie din Galaţi în ultimele două zile, după ce un bărbat de circa 50-60 de ani a decedat aproape imediat după ce a intrat în sediul Secţiei de Poliţie numărul 2.

Se bănuieşte că omul a intrat în clădire pentru a reclama ceva sau dorea să se refugieze în sediul secţiei de o serie de agresori. Asupra bărbatului nu s-au găsit acte de identitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite