Un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că şi-a răpit copilul. Motivul care l-a determinat să comită gestul necugetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, un apel la 112 a pus în alertă jandarmii şi poliţiştii din Galaţi. O persoană a anunţat că un copil este răpit cu ajutorul unui taximetrist şi se află la ieşire din municipiu, spre Tecuci.

Joi, 9 iulie, în jurul orei 05,10, echipajele de ordine publică au fost anunţate de către Dispeceratul Secţiei 3 poliţie că a fost primit un apel 112 în care era semnalat faptul că un copil este răpit de către un taximetrist, în zona unei staţii de carburant aflate la ieşirea din municipiu, spre Tecuci.

Echipajul de jandarmerie s-a deplasat către zona indicată, iar până să ajungă la locul precizat în apel, jandarmii au fost informaţi că taximetristul se îndreaptă către comuna Şendreni, fără a se da alte indicii privind numărul de înmatriculare sau indicativul taxiului.

”Până în localitatea Şendreni jandarmii au oprit toate taxiurile care circulau pe drumul public, fără a se identifica vreun copil. Ajuns în localitate, echipajul de jandarmerie a scotocit toate străduţele din comună, iar la un moment dat s-a intersectat cu un taxi în care au fost văzuţi doi bărbaţi şi un copil. Autoturismul a fost oprit imediat, iar la controlul maşinii a fost găsit un copil în vârstă de 5 ani, care dormea pe bancheta din spate”, au stabilit reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Privitor la cele petrecute, jandarmii au stabilit faptul că unul dintre bărbaţi este tatăl copilului, acesta fiind divorţat de mamă, care are copilul încredinţat spre creştere. Din verificările făcute, jandarmii au stabilită că tatăl, în vârstă de 42 ani, a primit copilul de la fosta soţie în urmă cu o săptămână, iar în această dimineaţă s-a hotărât să îl ducă la mama lui.

Pentru aceasta, în jurul orei 03,30 a luat legătura cu un şofer de taxi şi l-a rugat să meargă la adresa fostei soţii ca să verifice dacă maşinile acesteia sunt în faţa blocului. După primirea răspunsului afirmativ, şoferul taxiului s-a îndreptat către domiciliul bărbatului de unde l-a preluat împreună cu copilul.

”În momentul în care fosta soţie a coborât să ia copilul, bărbatul a dorit să urce în apartament, însă a fost refuzat, motiv pentru care a hotărât să nu îl lase mamei şi a decis să meargă în localitatea Şendreni, la fosta cumnată. Ajuns aici, după o discuţie cu fosta sa rudă, tatăl s-a răzgândit şi a decis să plece. Pe o stradă din localitate maşina a fost interceptată şi oprită de către echipajul de jandarmerie”, au mai precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Copilul a fost încredinţat mamei, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie, unde au fost întocmite actele de sesizare, cercetările fiind continuate în acest caz de către poliţişti.

Pe aceeaşi temă:

Răpire într-o comunitate de romi. O fetiţă de 9 ani a fost luată de pe stradă pentru a fi forţată să se mărite

Cum a eşuat Poliţia Română în cazul unui băiat răpit din maşina tatălui în plină zi şi la drumul mare. Scos ilegal din ţară, copilul trăieşte la Paris

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite