Trafic infernal. Gheaţă şi polei pe majoritatea şoselelor din judeţul Galaţi. Accidentele se ţin lanţ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Ploaia, lapoviţa şi ninsoarea căzute în cursul nopţii în judeţul Galaţi, dublate de scăderea temperaturii sub zero grade Celsius, în cursul dimineţii, au transformat străzile, trotuarele şi şoselele în adevărate patinoare.

Avertizările meteorologilor legate de riscul ridicat de producere a poleiului în zona de sud a Moldovei s-au adeverit. După ce toată noapte a ploua, a fost lapoviţă sau a nins, la primele ore ale dimineţii s-a produs o răcire accentuată a aerului, ceea ce a dus la formarea poleiului.

Este de remarcat faptul că fenomenele meteo au fost diferite pe teritoriul judeţului. În vreme ce în partea de sud (în special pe oraşul Galaţi) a fost vorba de polei produs în urma ploii, în partea centrală a judeţului a fost lapoviţă, iar în partea nord a nins destul de mult, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 10-15 centimetri.

Una peste alta, poleiul şi gheaţa acopereau, la 8,00 dimineaţa, mai toate străzile şi trotuarele din Galaţi, dar cea mai mare parte a şoselelor din judeţ.

Potrivit autorităţilor, se acţionează pentru deblocarea situaţiei. Spre exemplu, în municipiul Galaţi încă din după-amiaza zilei de ieri două sărăriţe au fost prezente pe străzi pentru a împrăştia material antiderapant în mod special în zone precum străzile în pantă, intersecţii şi sensurile giratorii.

„În jurul orei 5.00 în această dimineaţă, angajaţii Serviciului Public Ecosal au scos pe străzi şi celelalte 5 sărăriţe şi începând cu ora 6.00, 95 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Galaţi intervin pe trotuare în dreptul trecerilor de pietoni, în staţiile de autobuz şi în dreptul instituţiilor publice, pentru a facilita accesul pietonilor. De asemenea tot la nivelul trotuarelor se fac intervenţii şi cu motocultoarele din dotare”, a precizat biroul de presă al Primăriei.

Până acum s-au folosit 230 de tone de material antiderapant atât pe carosabil cât şi pe trotuare.

De asemenea a fost solicitată şi intervenţia sărăriţelor care aparţin firmelor care au fost contractate astfel încât la această oră 14 sărăriţe intervin atât pe străzile principale cât şi pe cele secundare.

Şi pe şoselele din judeţ se pune sare şi nisip, însă ritmul nu este unul chiar grozav după cum remarcă gălăţenii care postează în Grupul Şoferilor din Galaţi, de pe Facebook. 

 Accident din cauza poleiului la Slobozia Conachi, judeţul Galaţi

Cea mai proastă situaţie pare a fi pe DJ 251 Galaţi-Pechea-Tecuci, unde segmente foarte mari sunt patinoare în toată regula. Probleme  sunt şi pe DN26, segmentul Folteşti-Târgu Bujor, pe DN25 (de la Hanu Conachi spre Tecuci).dar şi pe restul drumurilor judeţene şi comunale care, mai ales în jumătate de nord a judeţului, sunt impracticabile.

Din păcate, poleiul a provocat până acum în judeţul Galaţi mai multe accidente, la Slobozia Conachi, Schela, Pechea, Tecuci, Smârdan, dar şi în municipiul Galaţi. În zona Spitalului Militar un ciocnire în lanţ a dus la avarierea a patru maşini, iar pe Faleză au fost deja două accidente provocate de polei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite