Tensiuni în localitatea gălăţeană Iveşti după prelungirea carantinei. Zeci de persoane s-au adunat la un filtru al forţelor de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot părăsi zona carantinată şi au cerut explicaţii autorităţilor. Prefectul s-a deplasat la faţa locului pentru a discuta cu protestatarii.

Aproximatix 30 de persoane s-au adunat la un filtru al forţelor de ordine din comuna gălăţeană Iveşti după ce au aflat că autorităţile au prelungit perioada de carantină cu încă două săptămâni. Oamenii s-au plâns că au rămas fără alimente şi fără bani.

”Nu a fost nimeni violent. Oamenii au venit pentru a cere explicaţii privind prelungirea carantinei. A venit domnul prefect şi a discutat cu ei, iar oamenii au plecat la casele lor”, ne-a declarat Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a instituit carantina într-o zonă a localităţii Iveşti în urmă cu 14 zile după ce indicele de infectare ajunsese la 10,17 la mia de locuitori. Acum, indicele de infectare este de 8 la mia de locuitori.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Raluca Turcan, despre carantina de noapte: „Dacă va exista o creştere, probabil că vom evalua, pe traseu, alte posibile măsuri”

VIDEO Proteste violente în Italia faţă de noile restricţii guvernamentale anti-COVID-19. Manifestanţii au aruncat cu cocktailuri Molotov

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite