Taximetria ilegală dăunează grav portofelului. Ce au păţit doi gălăţeni prinşi în fapt de către Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar dacă toate taxiurile par la fel, nu sunt toate autorizate. FOTO: Adevărul
Chiar dacă toate taxiurile par la fel, nu sunt toate autorizate. FOTO: Adevărul

Potrivit Poliţiei locale Galaţi, nu toate maşinile pe care scrie „Taxi” sunt autorizate pentru o astfel de activitate. O demonstrează faptul că, în ultima săptămână, au fost prinşi doi taximetrişti „la negru”.

Cei doi gălăţeni, Marius T. (27 ani) şi Adrian T. (23 ani), circulau cu maşini inscripţionate cu semnul „Taxi” şi aveau tot ce le trebuie în acest sens, inclusiv aparat de taxat şi staţie, mai puţin autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii.

Numitul Marius T., din Galaţi, a fost descoperind conducând un autoturism în regim de taxi pe strada Brăilei fără a putea face dovada deţinerii atestatului profesional necesar efectuării transportului public de persoane.

Culmea este că individul dădea clienţilor chiar şi bon fiscal pentru curse, situaţie care, cu siguranţă ar trebuie să intre şi în atenţia ANAF, dat fiind că este posibil ca respectiva casă de marcat să nu fie de fapt înregistrată fiscal. Deocamdată, tânărul a fost amendat de poliţişti cu 500 de lei, pentru desfăşurarea de activităţi neautorizate.

În schimb, numitul Adrian T., de 23 ani, din Galaţi, prins făcând taximetrie fără atestat pe strada Henri Coandă, a fost amendat cu 1.000  de lei. „Sporul” rezultă din faptul că individul a refuzat, în prima fază, să se legitimeze, încercând să părărsească locul unde fusese oprit.

Şi în cazul acestuia există suspiciunea că la mijloc ar putea fi vorba şi de evaziune fiscală.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite