Tablouri pictate în boabe, seminţe şi mărgele vor fi „vedetele” unei expoziţii de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va fi vernisată mâine şi va rămâne deschisă până pe 8 martie
Expoziţia va fi vernisată mâine şi va rămâne deschisă până pe 8 martie

Partea şi mai inedită a expoziţiei care va fi vernisată mâine este aceea că lucrările aparţin unor copii din şcolile gimnaziale din judeţ.

Începând de miercuri, 25 februarie 2015, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschisă pentru public expoziţia de tablouri  „Micii artişti”, organizată de Şcoala Gimnazială nr.2 Barcea, Parohia Barcea Nouă, Biblioteca Comunală Barcea, Şcoala nr.2 Lieşti, Şcoala din satul Malu-Alb şi Şcoala din comuna Drăgăneşti, cu sprijinul Consiliului Judeţului Galaţi şi al instituţiei muzeale gazdă.

Manifestarea aduce în faţa publicului 28 de tablouri pictate… în boabe, seminţe şi mărgele de către copiii de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Barcea. Expoziţia face parte din proiectul educaţional „Magia culorilor – Vis şi Măiestrie”, implementat de instituţiie organizatoare şi care îşi propune să-i atragă pe copii în activităţi practice şi educative din domeniul artistic.

„Este un proiect de credinţă şi de suflet în care ne-am propus să stimulăm expresivitatea copiilor prin pictură, desen sau colaj şi am valorificat acest potenţial creativ prin lucrările care vor fi expuse la muzeul din Galaţi. Cei care vor veni să vadă tablourile vor descoperi, în fiecare din ele, puţin din puritatea fiecărui artist şi, sperăm noi, vor pleca cu gândul că arta ne face mai buni,” ne-a declarat d-na prof. Ilie Petriţa, director Şcoala Gimnazială nr.2 Barcea.

Pe lângă tablourile expuse, în cadul aceleiaşi manifestări sunt prezentate aproximativ 150 de mărţişoare executate manual de către aceeaşi copii, mărţişoare care pot fi cumpărate de vizitatori contra sumei de 3 lei/bucata, banii obţinuţi urmând a fi donaţi copiilor de la aşezământul din Valea Plopului, judeţul Prahova.

Expoziţia „Micii artişti” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi în perioada 8 martie 2015.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite