Supărat pe vecinul lui, un român din Spania a dat foc blocului în care locuia. Zeci de persoane au fost evacuate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul în care a izbucnit incendiul FOTO stiridiaspora.ro
Blocul în care a izbucnit incendiul FOTO stiridiaspora.ro

Un român a fost arestat în Spania, fiind acuzat că a dat foc intenţionat unui bloc din Lleida, un oraş situat în vestul Cataloniei. Bărbatul le-a mărturisit poliţiştilor că a comis gestul din răzbunare.

Poliţiştii spanioli l-au arestat pe autorul incendiului care a provocat joi, 17 februarie, evacuarea a trei imobile din oraşul Lleida. Este vorba de un român de 41 de ani, care şi-a recunoscut fapta. 

Bărbatul a incendiat una dintre locuinţele situate la mansarda imobilului, apoi focul s-a extins. Incidentul s-a petrecut joi dimineaţă, pe o stradă din Lleida, un oraş situat în vestul Cataloniei.  

Oamenii legii cred că focul pus intenţionat a fost, de fapt, o răzbunare pentru o neînţelegere între cel arestat şi un vecin. Joi după-amiază, anchetatorii l-au găsit pe român mergând pe o stradă din localitate, după ce iniţial fugise. 

Suspectul şi-a recunoscut fapta şi a spus că a pus focul din răzbunare, pentru că i s-a furat telefonul mobil, faptă de care îl bănuieşte pe unul dintre vecini, scrie stiridiaspora.ro.

Incendiul  izbucnit în complexul de locuinţe i-a determinat pe pompieri să evacueze trei blocuri, cel afectat şi două alăturate. Aproximativ treizeci de persoane au fost nevoite să îşi părăsească temporar casele.

Unul dintre locatari nu a mai reuşit să iasă din casă, iar pompierii l-au salvat de la fereastră apartamentului în care locuia. Un alt rezident al imobilului s-a intoxicat cu fum. Zece echipe de pompieri au intervenit la faţa locului, iar după mai multe ore de luptă cu focul, au reuşit să lichideze incendiul.  

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu violent într-o comună din Vrancea. Casa directorului şcolii, făcută scrum FOTO

Momentul în care a izbucnit incendiul care a devastat blocul din Constanţa. „Nu a fost un accident“ | VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite