Strada Brăilei, reasfaltată cu o mixtură specială pe bază de polimeri şi pudră de cauciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rutele pe care puteţi ocili strada Brăilei, blocată în vederea asfaltării Foto: googlemaps
Rutele pe care puteţi ocili strada Brăilei, blocată în vederea asfaltării Foto: googlemaps

Pentru prima dată la noi în oraş asfaltarea se face cu o mixtură specială destinată carosabilului intens circulat. Aceasta asigură creşterea durabilităţii căii de rulare şi previne acvaplanarea.

Duminică 14 aprilie, pe strada Brăilei s-au realizat lucrări de reabilitare a  carosabilului pe tronsonul dintre intersecţiile cu strada Roşiori şi respectiv bulevardul George Coşbuc.

Circulaţia tuturor autovehiculelor a fost  întreruptă între orele 7.00 - 19.00, inclusiv pentru mijloacele de transport în comun. 

„Lucrările constau în aplicarea unui strat de asfalt care are în compoziţie polimeri şi pudră de cauciuc – obţinută din reciclarea anvelopelor uzate - cu scopul de a obţine o cale de rulare îmbunătăţită, prin scăderea nivelului de zgomot, creşterea durabilităţii şi a siguranţei, precum şi prin reducerea riscului de acvaplanare ca urmare a faptului că nu permite crearea de făgaşe. Compoziţia chimică a asfaltului are o rezistenţă mare la cicluri repetate de îngheţ – dezgheţ şi este destinată arterelor de circulaţie cu trafic intens”, a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi.

Lucrarea, devenită necesară ca urmare a  uzurii carosabilului, face parte din proiectul de reabilitare a străzii Brailei, proiect aprobat acum trei săptămâni în Consiliul Local al Municipiului Galaţi. La realizarea acesteia se utilizează 1000 de tone de asfalt cu compoziţie specială

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite