Ştiinţa face spectacol la Noaptea Cercetătorilor. Vor fi testate aplicaţii de mecatronică şi robotică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mici vor participa la aplicaţii din chimie şi fizică Foto: UGAL
Cei mici vor participa la aplicaţii din chimie şi fizică Foto: UGAL

În Campusul Ştiinţei din Galaţi va avea loc vineri, 29 septembrie, cea de-a zecea ediţie a Nopţii Cercetătorilor. An de an, evenimentul a crescut şi tot mai multe oraşe s-au alăturat organizatorilor.  De la o ediţie la alta, vizitatorii au trecut în rândurile voluntarilor, a cercetătorilor sau şi-au urmat pasiunea pentru ştiinţă.

Este uimitor cum ştiinţa, din pasiune, pentru job sau pur şi simplu hobby, reuşeşte să adune în acelaşi loc oameni de toate tipurile şi să genereze progres la nivelul comunităţilor şi la nivel global.

Cercetători din diferite domenii, ingineri, exploratori şi inventatori îi aşteaptă pe pasionaţii de ştiinţă de toate vârstele în Campusul Ştiinţei din Galaţi, pe strada Domnească nr. 111, pe 29 septembrie, începând cu ora 17,00.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere lucruri fascinante despre lumea subacvatică în cadrul unor ateliere interactive. Provocările vor continua cu aplicaţii ale chimiei şi fizicii în studiul mediului înconjurător, iar publicul va păşi apoi în lumea tehnologiei,  unde va putea testa imprimanta 3D şi aplicaţii de mecatronică şi robotică.

În cadrul evenimentului sunt pregătite pentru copii jocuri educative, care în acelaşi timp sunt extrem de distractive. Acestea le vor stimula creativitatea şi le vor cataliza curiozitatea şi dorinţa de a învăţa lucruri noi.

Adulţii nu vor fi nici ei neglijaţi, fiind aşteptaţi să participe la dezbateri şi discuţii pe teme ştiinţifice, iar pentru cei mai îndrăzneţi sunt pregătite întâlniri cu cercetătorii care le vor da răspunsurile la întrebările cele mai încuietoare.

De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să participe la o tombolă cu premii constând în gadgeturi inteligente. Programul complet este disponibil aici: www.noapteacercetatorilor.eu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite