Sistem performant de curățare a aerului de microbi într-un spital din Galați. Costă 1,6 milioane de euro

0
Publicat:

În cadrul unui proiect pe fonduri europene se va realiza un sistem de ventilare și tratare a aerului, la Spitalul TBC Galați, unitate medicală unde au fost și sunt tratate cazurile de COVID-19.

Fonduri europene pentru Spitalul TBC din Galați FOTO: Consiliul Județean Galați
Fonduri europene pentru Spitalul TBC din Galați FOTO: Consiliul Județean Galați

Autoritățile județene au semnat un nou contract cu fonduri europene care prevede modernizarea instalației electrice și realizarea unui sistem performant care curăță aerul. Concret, este un sistem de ventilare și tratare a aerului, folosind și instalații cu presiune negativă, în două clădiri ale Spitalului TBC Galați. Investiția este de opt milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro.

 „Este o investiție extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranță pentru pacienți și pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalația electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior așa numitele cabluri <halogen free> care sunt ignifugate și rezistente la impact. De asemenea, vom monta și instalații de ultimă generație de ventilare și tratare a aerului, folosind în anumite saloane și spații medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Potrivit specialiștilor, fluxul și presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor. De asemenea, sistemul cu presiune negativă fiind eficient și împotriva contaminărilor în cazul pacienților contagioși, mai ales în cazurile de coronavirus sau tuberculoză.

Tot la Spitalul TBC este în lucru un proiect cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare, avertizare incendii și de semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie.

În plus, în clădirile unde au fost și sunt în continuare internați pacienții infectați cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare și avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentrația de oxigen este prea mare.

„Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranța bolnavilor internați și a personalului care lucrează acolo”, susțin reprezentanții unității medicale.

De asemenea, noul Ambulatoriu construit la Spitalul TBC și care este în faza de avizare este dotat la rândul lui cu sisteme de detectare și alarmare.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite