Site-urile de socializare vorbesc despre mai multe răpiri de copii, Poliţia dezminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia spune că multe cazuri sunt foarte vechi. Foto: Adevărul
Poliţia spune că multe cazuri sunt foarte vechi. Foto: Adevărul

Poliţiştii gălăţeni spun că nu au primit din partea populaţiei sesizări cu privire la dispariţii în condiţii suspecte. În acest moment sunt în lucru 20 de cazuri privind dispariţia unor copii, dar multe sunt vechi de ani de zile.

Cel mai recent articol apare pe un forum Galaţi-Brăila. „Se pare că în Galaţi a revenit zvoniada copiilor dispăruţi sau traficaţi. Şi oraşul nostru se înscrie pe lista neagră a oraşelor în care răpirea copiilor a devenit în ultimii ani o obisnuinta, birourile reprezentantilor Politiei incarcandu-se cu zeci de dosare de disparitie sau rapire cu autor necunoscut.

Din surse ce nu pot fi dezvaluite, se pare ca in judetul Galati exista un numar de 30 de copii declarati ca disparuti, sub suspiciunea de a fi preluati de retele de cersetorie sau recoltare de organe. Un ultim astfel incident ar fi avut loc zilele trecute cand o fetita ar fi fost preluata pe strada de o persoana necunoscuta in timp ce-si astepta tatal sa o preia cu masina din fata blocului. Observand evenimentul, acesta a incercat sa recupereze fetita si sa captureze agresorul, care fiind incoltit si de persoane necunoscute de pe strada, a preferat sa abandoneze "prada" si sa dea bir cu fugitii.

Astfel, s-ar fi inregistrat si un al 31-lea caz de disparitie/rapire care cel mai probabil ar fi zacut in sertarele Politiei atat timp cat pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea Copii Disparuti nu figureaza decat doua persoane cu data actualizate in 2012, iar pe site-ul IPJ Galati - la persoane disparute nu s-a mai actualizat din 2011 continutul”, scrie un jurnalist care semneaza cu pseudonimul „laurentiu907”

Imediat, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a ţinut sa facă unele precizări.

„În prezent, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi sunt în lucru 20 de cazuri privind dispariţia unor copii. În patru cazuri, dispariţia a fost semnalată organelor de poliţie cu mai mult de zece ani în urmă, iar în alte două cazuri există date certe cu privire la faptul că persoanele dispărute s-au înecat.

În celelalte 14 situaţii este vorba de dispariţia unor copii instituţionalizaţi, care au plecat voluntar, în repetate rânduri, din centrele de plasament. Pentru aceştia, poliţiştii gălăţeni au solicitat darea în urmărire naţională de la 2 până la 14 ori, de fiecare dată ei fiind găsiţi şi reinstituţionalizaţi.

Până la această dată poliţiştii gălăţeni nu au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unor copii în condiţii suspecte”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite