Sector de drum național în continuare închis în județul Galați. Intervenție dificilă din cauza nămeților

0
Publicat:

Zăpada viscolită din timpul nopții a îngreunat intervenția utilajelor, astfel că și la această oră sectorul Drumului Național 24D–Băleni-Tulucești, județul Galați, este închis circulației.

Utilajele intervin pentru deszăpezirea drumului FOTO: Drumuri și Poduri Buzău
Utilajele intervin pentru deszăpezirea drumului FOTO: Drumuri și Poduri Buzău

În continuare, angajații de la Drumuri și Poduri fac eforturi pentru a degaja zăpada și a reda circulației Drumul Național 24 D.

„În acest moment, utilajele acționează pe porțiunea cea mai problematică, cuprinsă între localitatea Băleni și intersecția DN 24D cu DN 26”, au transmis reprezentanții companiei.

De asemenea, se mențin restricțiile de circulație pentru camioane pe DN26 Galați – Murgeni și pe DN24D Bălăbănești – Băleni. Cel mai greu se circulă între Băleni și Vârlezi și între Tulucești, Oancea și Gănești.

Potrivit ISU Galați, se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 3,5 tone pe DN 22B – dig Brăila –Galați.

În ceea ce privește drumurile județene, se circulă cu greutate între Barcea și Movileni, Roșcani și Oancea, Băleni și Cudalbi, Tecuci și Furcenii Noi, Tăplău și Cârlomănești, Vârlezi și Valea Mărului, Cuca și Fârțănești. Autoritățile mai anunță că în județ nu sunt probleme cu rețelele electrice.

Se circulă în condiții de iarnă și în Brăila

În județul Brăila, pe toate drumurile naționale se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit ISU, se menține restricția traficul rutier cu masa totală maxim admisă peste 3,5 tone pe DN 22B – dig Brăila – Galați. În timpul nopții, s-a intervenit cu 17 utilaje (autobasculante cu lamă şi răspânditor) pe toate drumurile naționale.

„Traficul fluvial pe Dunăre se desfăşoară în condiţii de iarnă. Nu sunt restricţii de navigare a bacurilor. Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică”, a anunațat ISU Brăila.

Reprezentanții Poliției, sfătuiesc șoferii ca înainte să plece la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să își echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă. 

„Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule”, a transmis Poliția Română. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite